Πρόκειται για μία φωτογραφία που έχει γίνει viral στο διαδίκτυο και έχει πάρει δεκάδες διακρίσεις σε διεθνείς φωτογραφικούς διαγωνισμούς.

Η φωτογραφία του Πατρινού φωτογράφου, Ευστάθιου Ζεΐνη (με καταγωγή από την Λαμία, αλλά ζει στην Πάτρα), με τα σύννεφα να έχουν γίνει ένα με τα κύματα του Πατραϊκού, στην Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου της Πάτρας, κέρδισε μία ακόμα διάκριση.

Συγκεκριμένα στον διεθνή φωτογραφικό διαγωνισμό της PhotoArt Prague η φωτογραφία με τίτλο «Bridge and Low Clouds» κέρδισε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία "Travel". Πρόκειται για μία σημαντική διάκριση για τον Πατρινό φωτογράφο που κατάφερε με ένα «κλικ» να αναδείξει την στιγμή, φωτογραφίζοντας την Γέφυρα σε χαμηλή νέφωση, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Ο φωτογραφικός διαγωνισμός της Πράγας γίνεται υπό την έγκριση των IAAP (International Association of Art Photographers), FIAP (The International Federation of Photographic Art), GPU (Global Photographic Union), CFFU (Czech Federation of Art Photography), και HPS.

Συμμετείχαν 2.732 φωτογραφίες, χωρισμένες σε έξι κατηγορίες από 219 φωτογράφους συνολικά. Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει ήδη βραβευθεί με: 2 AIP Honorable (Atlantic Institute of Photography, USA) και 1 FIAP Honorable (International Federation of Photographic Art) σε έναν διεθνή διαγωνισμό καθώς και 2 Diploma GPC σε 2 ακόμη διεθνείς διαγωνισμούς.


Ο Ευστάθιος Ζεΐνης είναι φωτογράφος, μέλος της Ένωσης Φωτογραφικής Εταιρείας, της παλιότερης φωτογραφικής εταιρείας στην Ελλάδα, και τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχοντας μάλιστα αρκετές επιτυχίες και διακρίσεις στο ενεργητικό του.

Ο ίδιος γράφει μεταξύ άλλων για την επιτυχία του στο blog του, αναφερόμενος στα πέντε λεπτά χαράς που ένιωσε όταν έμαθε ότι η φωτογραφία του πήρε το πρώτο βραβείο. «Η κορυφή θέλει συνέχεια και συνέπεια. Απαιτεί σκληρή δουλειά. Απαιτεί καινούργια πράγματα που θα σε φέρουν σε ανάλογες θέσεις στο μέλλον.

Όπως κυνήγησες εκείνο το παγωμένο πρωινό την "στιγμή" συνεχίζεις να σχεδιάζεις μεθοδικά τα βήματα σου για τα δύσκολα που έχεις επιλέξει. Σταθερά δίπλα σου αυτοί που σε αγαπάνε πραγματικά παρακολουθούν αλλά και σε φροντίζουν. Σε αυτούς είναι αφιερωμένα τα δικά μου 5' χαράς και ικανοποίησης. Την μαγική στιγμή την έζησα όταν έκανα το κλικ αυτό. Αυτή δεν έρχεται ξανά. Συνεχίζουμε…».