Ένα βίντεο με το τροχαίο ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Kill Bill» το 2002 ανέβασε στον λογαριασμό της στο Instagram η Ούμα Θέρμαν.

Στην ανάρτησή της η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ κατηγορεί για συγκάλυψη τον κινηματογραφικό παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις από δεκάδες ηθοποιούς.Η Θέρμαν, ανέβασε το βίντεο μετά τη συνέντευξή της, στην οποία αποκάλυψε και περιέγραψε την επίθεση που δέχθηκε από τον παραγωγό σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Λονδίνο.

Στο υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα, φαίνεται να χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και να πέφτει πάνω σε ένα δέντρο. Στη συνέχεια φαίνεται να χάνει τις αισθήσεις της -αφού έχει τραυματιστεί στο κεφάλι- και ένα μέλος της παραγωγής την πλησιάζει για να διαπιστώσει την κατάσταση της υγείας της.

Το ατύχημα της προκάλεσε διάσειση και της προξένησε βλάβη στα γόνατα.

Στο κείμενο το οποίο συνοδεύει το βίντεο η Θέρμαν «αθωώνει» τον σκηνοθέτη της ταινίας Κουέντιν Ταραντίνο, και τονίζει ότι ο ίδιος αποκαλύπτοντας ότι ήταν αυτός που της έδωσε το βίντεο. Προσθέτει ότι ο σκηνοθέτης έκανε αυτή την κίνηση αν και γνώριζε ότι θα μπορούσε και ο ίδιος να είχε συνέπειες και γι' αυτό λέει ότι «είναι περήφανη για τον ίδιο και το θάρρος που επέδειξε».

Η ίδια μιλά για αμέλεια σε κακουργηματικό βαθμό όσον αφορά στον Ταραντίνο και επισημαίνει ότι δεν πιστεύει ότι υπήρχε πρόθεση.

Το περιστατικό ήταν πληγή στις σχέσεις Κουέντιν-Ούμα, για πάρα πολλά χρόνια. Η Ούμα εξομολογείται ότι είχε επιφυλάξεις για το γύρισμα της τελευταίας σκηνής, θεωρούσε ότι το αυτοκίνητο δεν παρείχε ασφάλεια. Ήθελε να την αντικαταστήσει επαγγελματίας stuntman. «Ο Κουέντιν ήρθε στο τροχόσπιτό μου και, όπως κάθε σκηνοθέτης, δεν ήθελε να ακούει "όχι". Ήταν έξαλλος, γιατί τους κόστιζα χρόνο. Αλλά φοβόμουν. Είπε: "Σου υπόσχομαι ότι το αυτοκίνητο είναι εντάξει. Ο δρόμος είναι μια ευθεία. Πιάσε 65 χιλιόμετρα την ώρα, ειδάλλως τα μαλλιά σου δεν θα ανεμίζουν όπως πρέπει και τότε θα σε βάλω να ξαναγυρίσεις τη σκηνή". Όμως, το κάθισμα δεν ήταν σωστά στερεωμένο. Ο δρόμος ήταν άμμος και δεν ήταν ευθεία» περιέγραψε η ηθοποιός.

Αντίθετα η Θέρμαν εξαπολύει «κεραυνούς» κατά του Γουάινστιν και άλλων δύο προσώπων, τους οποίους κατηγορεί για συγκάλυψη:

«Είπαν ψέματα, παραποίησαν στοιχεία και συνέχισαν να λένε ψέματα για το κακό που προκάλεσαν και το οποίο στη συνέχεια επέλεξαν να συγκαλύψουν. Η προσπάθειά τους ήταν ηθελημένη και είναι ντροπή τους». «Ελπίζω να φροντίσουν πιο σοβαρά τους άλλους πελάτες τους αν θέλουν να κάνουν με αξιοπρέπεια τη δουλειά για την οποία πληρώνονται» τονίζει η Θέρμαν στην οργισμένη ανάρτησή της.