Σε συνέχεια του 1ου κύκλου παρουσιάσεων-συζητήσεων με θέμα: Χτίζοντας τη σωματική, ψυχική και πνευματική μας Υγεία που πραγματοποιήθηκαν από την Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ με τη Γενική Ιατρό, Βελονίστρια Βηθλεέμ Φακίδου, την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μαρία Τσενίκογλου και την Eκπαιδευτικό Ειρήνη Βολακάκη -στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της οργάνωσης για την Προαγωγή της Υγείας και της Ποιότητας της ζωής- ξεκινά ο 2ος κύκλος συναντήσεων, στις οποίες θα προσεγγίζονται νέα ζητήματα της ιδίας θεματικής ενότητας με συνεργάτες αντίστοιχου γνωστικού αντικειμένου.

Η Βηθλεέμ Φακίδου, γενική Ιατρός, Βελονίστρια, με σπουδές στη Φυσικοπαθολογία και Υγιεινή Διατροφή, καρποχορτοφάγος, στις παρουσιάσεις της έθιξε τα θέματα κυρίως της διατροφής και της σχέσης που αυτή έχει με τη διατήρηση της καλής μας υγείας.

Η Μαρία Τσενίκογλου, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, personal training, απόφοιτος ιδιωτικών σχολών του fitness, με ειδίκευση στο pilates (τεχνική βελτίωσης) παρουσίασε το θέμα ‘‘Η άσκηση στη ζωή μας’’ με ένα ιδιαίτερα ελκυστικό τρόπο που μπορούν να εφαρμόσουν όλοι οι πολίτες ανάλογα της ηλικίας τους και άλλων προσωπικών παραμέτρων.

Η Ειρήνη Βολακάκη, εκπαιδευτικός, Σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού και αυτοεκτίμησης παρουσίασε το θέμα ‘‘Ψυχική υγεία, αυτογνωσία και αυτοεκτίμηση’’με μια άκρως κατανοητή προσέγγιση του τρόπου που σκεφτόμαστε και που δημιουργούνται τα συναισθήματά μας μέσω απλών καθημερινών παραδειγμάτων καθώς και τρόπους θετικού προσανατολισμού όλου αυτού του μηχανισμού.

Οι μηνιαίες αυτές συναντήσεις έχουν τη μορφή εργαστηρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τον Ιούνιο του 2018, είναι δε σε συνέχεια των κύκλων συναντήσεων με θέμα ‘‘Υγεία για όλους με σωστή διατροφή’’ που πραγματοποιήθηκαν για 2 χρόνια το 2016-2017.

Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε τους λόγους και τις συνθήκες που μας κάνουν ευάλωτους σε παθήσεις και πως θα χτίσουμε μια δυνατή ψυχοσωματική ολότητα.

Μέσα από την παρουσίαση με στοιχεία και παραδείγματα με τη χρήση του λόγου και εποπτικό υλικό οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από ειδικούς σε διαφορετικά γνωστικά πεδία και να προβληματιστούν σε βασικά ερωτήματα που τίθενται στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου σχετικά με την υγεία του και την ποιότητα της ζωής του.

Οι θεματικές και οι προτεραιότητες μπαίνουν με την καθοδήγηση της Γενική Ιατρού, Βελονίστριας και Φυσικοπαθολόγου Βηθλεέμ Φακίδου και προτάσεις των συμμετασχόντων.

Για πληροφορίες, προϋποθέσεις παρακολούθησης και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στη γραμματεία της Κοινο_Τοπίας στο 2615.002009.