Ο μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης, απευθυνόμενος σε εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνίδες και Έλληνες που κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας για να διαδηλώσουν υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, τα είπε όλα με λίγες λέξεις: «Εγώ δεν ντρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν να παραμείνω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας, που μας δίδαξαν την αγάπη και τη θυσία για το Έθνος και την Πατρίδα. Να είμαι πατριώτης - διεθνιστής και συνάμα να περιφρονώ και να μάχομαι τον φασισμό σε όλες του τις μορφές και προ παντός στην πιο πονηρή, απατηλή και επικίνδυνη μορφή του, την “αριστερόστροφη”».

Απαξίωσαν, λοιδόρησαν και χλεύασαν όλους όσοι κατέβηκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την αγάπη τους στην πατρίδα μας. Γιατί γι’ αυτούς ο πατριωτισμός δεν υφίσταται, δεν πρέπει να υφίσταται.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, τα «βαποράκια» τους, οι αυτοαποκαλούμενοι «αντιεξουσιαστές», φορώντας πάντα κράνη και κουκούλες (το σύμβολο του δοσιλογισμού) έκαναν ό, τι μπορούσαν για να εκφοβίσουν και να τρομοκρατήσουν τον κόσμο που ήταν αποφασισμένος να τους δώσει τη δική του απάντηση, αγνοώντας απειλές και εκφοβισμούς.

Έτσι, δυστυχώς για τους ίδιους, δεν έγινε το δικό τους, δεν τους βγήκε. Όσες απειλές κι αν εκτόξευσαν, όσες μπογιές κι αν έριξαν, ακόμη και στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, δεν κατάφεραν να πτοήσουν το μέγα πλήθος που συγκεντρώθηκε ώστε να διαδηλώσει για το αυτονόητο.

Την Κυριακή, μέσω του μεγαλύτερου συλλαλητηρίου των τελευταίων χρόνων, πήραν δύο βαρυσήμαντα μηνύματα. Το πρώτο είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας απορρίπτει κατηγορηματικά τη χρήση του όρου «Μακεδονία» από το γειτονικό σλαβικό κράτος, αρνούμενο να αποποιηθεί έναν αγνό και ειλικρινή πατριωτισμό, προς ενίσχυση του εθνομηδενισμού των σημερινών κυβερνώντων.

Και το δεύτερο, επίσης σημαντικό μήνυμα, είναι ότι ο αριστερόστροφος φασισμός, που επιχειρούν να επιβάλλουν τα αγαπημένα τους «δεκανίκια», δεν πρόκειται να περάσει!