Μια ξεχωριστή πρόταση από το χώρο του λαϊκοδημοτικού τραγουδιού και του γνήσιου πανηγυριώτικου κεφιού θα έχουν οι Πατρινοί για τη διασκέδασή τους το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης 8 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού.Η συναυλία του δημοφιλούς τραγουδιστή θα πραγματοποιηθεί στις 13.00 στο Νότιο Πάρκο κοντά στον Φάρο της Πάτρας και αναμένεται να προσελκύσει τους πολυάριθμους φίλους του σε μια γιορτή με έντονο το παραδοσιακό χρώμα όπως προστάζει το έθιμο.

Τσικνοπέμπτη, μέρα χαράς και παραδοσιακού αποκριάτικου ξεφαντώματος, μέρα που η τσίκνα είχε την τιμητική της με τους Πατρινούς από νωρίς το πρωί να το γλεντούν με την ψυχή τιμώντας το παραδοσιακό έθιμο, να ανταλλάσσουν ευχές, να γεύονται ψητές λιχουδιές και να τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους.
Η πόλη θα συντονιστεί από το πρωί στους αποκριάτικους ρυθμούς της Τσικνοπέμπτης και η ατμόσφαιρα θα χαρακτηριστεί από ανεμελιά, εύθυμη διάθεση και απόδραση από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Το πρώτο ραντεβού θα δοθεί το μεσημέρι με τη συναυλία του Γιώργου Βελισσάρη να ζεσταίνει το κλίμα για την κορύφωση του κεφιού το βράδυ με τα παραδοσιακά δρώμενα που θα ξετυλιχθούν σε Άνω και Κάτω Πόλη.


Ο Γιώργος Βελισσάρης γεννήθηκε σ' ένα ορεινό χωριό στους πρόποδες του Ερύμανθου το λεγόμενο Τσίπιανα όπου βρίσκεται στο νομό Ηλείας. Από μικρό παιδί του άρεσε να τραγουδά. Σε ότι γλέντι και γιορτές γινόταν στο χωριό είχε συμμετοχή. Πρώτη φορά που τραγούδησε σε πάλκο ήταν στο πανηγύρι τον δεκαπενταύγουστο στο χωριό του. Εκεί ο κλαρινίστας Κώστας Κόκκορης τον άκουσε και τον πήρε μαζί του σε διάφορα πανηγύρια στην Τρίπολη. Μαζί του έκατσε περίπου τέσσερα χρόνια. Έπειτα πήγε στην Πάτρα. Εκεί άρχισε να τραγουδά σε διάφορα πανηγύρια με μεγάλους καλλιτέχνες όπως Φιλιώ Πυργάκη, Αλέκο Κιτσάκη, Γιάννη Κωνσταντίνου, Κώστα Μετζελόπουλο, Αλέκα Φραγκούλη κ.α. Το πρώτο μαγαζί που δούλεψε ήταν το «Όραμα» όπου από 'κει και πέρα άρχισε η καριέρα του να ανεβαίνει γιατί γνώρισε τον μουσικοσυνθέτη Κώστα Πίτσο, ο οποίος του έκανε όλες τις δισκογραφικές δουλειές και του έδωσε πολλά τραγούδια όπως τα «Θέλω να ρίξει μια βροχή», «Εγώ δεν θέλω παντρειά», «Ψάχνω να βρω φιλενάδα», «Γράμματα σου στέλνω» κ.α. Ερχόμενος στην Αθήνα εργάστηκε σε πολλά νυχτερινά κέντρα (ανάμεσά τους τα «Έλατος», «Αγρίμια», «Γλυκοχάραμα» κ.α). Έχει κάνει αρκετές περιοδείες σε Αμερική, Αυστραλία και Γερμανία.

Με τη γνήσια λαϊκή φωνή και τα δημοτικά «γυρίσματα», είναι από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες του λεγόμενου λαϊκοδημοτικού τραγουδιού και πρωτοστατεί κυρίως στα θρυλικά πανηγύρια μας, τα οποία ακόμη καλά κρατούν και συνδυάζουν με αριστοτεχνικό τρόπο το μπουζούκι με το κλαρίνο. Ωστόσο, εμφανίζεται και σε μαγαζιά της πρωτεύουσας.

Ο Γιώργος Βελισσάρης καταφέρνει να κερδίζει ολοένα και περισσότερους φίλους της γνήσιας λαϊκής και πανηγυριώτικης διασκέδασης, και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η σπουδαία Φιλιώ Πυργάκη αρκετές φορές τον έχει μαζί της σε ζωντανές εμφανίσεις της. Τον έχουν αποκαλέσει «πριγκιπόπουλο». Είναι ο χαρακτηρισμός που τον ακολουθεί καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του, καθώς σε κάθε εμφάνισή του προκαλεί θερμές εκδηλώσεις αγάπης από το κοινό του.