Συσπειρωμένες γύρω από τους μετανάστες που ζουν στα νεκρά εργοστάσια της Ακτής Δυμαίων θα βρίσκονται αυτό το διήμερο οι εθελοντικές οργανώσεις της Πάτρας.

Ήδη από το πρωί της Δευτέρας οι εθελοντές έχουν προχωρήσει σε δράσεις που έτσι και αλλιώς γίνονται σε καθημερινή βάση στους άτυπους καταυλισμούς των εργοστασίων, απέναντι ακριβώς από τον χώρο όπου γίνεται το Αναπτυξιακό Συνέδριο.

Ο Δήμος προχώρησε για ακόμα μία φορά σε διανομή φαγητού, γάλακτος και ψωμιού, η Docmobile σε ιατρική φαρμακευτική φροντίδα των προσφύγων, ενώ το κινητό σχολείο της Πράξις και του Κέντρου Ασυνόδευτων Ανηλίκων σε μαθήματα γλώσσας.

Λίγη ώρα πιο πριν στο στέκι της Κίνησης οι εθελοντές έκαναν μαθήματα Ελληνικών στους μετανάστες και μοίρασαν ρούχα. Όλες αυτές οι δράσεις έρχονται για να επιβεβαιώσουν την βούληση των εθελοντικών οργανώσεων για να βοηθήσουν τους ανθρώπους αυτούς και να λειτουργήσουν σαν «ασπίδα» στο οποιοδήποτε ενδεχόμενο μαζικής εκκένωσης των νεκρών εργοστασίων από τις δυνάμεις καταστολής με αφορμή το συνέδριο.

Πάντως, το όλο σκηνικό που διαδραματίζεται στα εργοστάσια της Ακτής Δυμαίων, συγκρίνοντας το με το Αναπτυξιακό Συνέδριο είναι κοντράστ και δείχνει σε μεγάλο βαθμό τις αντιθέσεις που υπάρχουν στο σύγχρονο κόσμο, μεταξύ των κατατρεγμένων, των φτωχών του λαού και των συμφερόντων των ισχυρών που στο όνομα της πολιτικής θέλουν να κερδίζουν συνεχώς περισσότερα.