Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται στην Πάτρα. Θα μας μιλήσει για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, την ώρα που οι δανειστές ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους πως η χώρα θα βρίσκεται υπό την εποπτεία τους για τουλάχιστον δέκα χρόνια ακόμα.


Δεν μας προκαλούν εντύπωση τα ψέματα του πρωθυπουργού. Συνηθίσαμε… Η πόλη ακόμα θυμάται τα ψέματα του 2015.
Τσίπρας, Πάτρα, 2015 : «Έχουμε δεσμευτεί ότι θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ – και θα το κάνουμε.»


2018: Ο ΕΝΦΙΑ υπάρχει ως ένας ακόμα φόρος που αναγκάζεται να πληρώσει ο πολίτης αυτής της χώρας.
Τσίπρας, Πάτρα, 2015: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.»


2018: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απελευθερώνει τους πλειστηριασμούς για χρέη ακόμα και 500 ευρώ. Πλέον δεν υπάρχει καμία προστασία για την περιουσία του Έλληνα πολίτη.
Τσίπρας, Πάτρα, 2015 : «Κεφαλαιώδους σημασίας για την ανάπτυξη αυτής της πόλης είναι η απόδοση στους πολίτες και στο Δήμο της παραλιακής της ζώνης. Μετατρέπουμε σε οριστική την προσωρινή παραχώρησή της στο Δήμο Πατρέων.»


2018: Η πόλη ακόμα περιμένει την οριστική παραχώρηση του Θαλασσίου Μετώπου από το Δημόσιο στο Δήμο Πατρέων.
Τσίπρας, Πάτρα, 2015 για Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: «Μια Περιφέρεια με ιδιαίτερους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους και υποδομές έχει σχεδόν το ⅓ του εργατικού δυναμικού της άνεργο. Είναι η δεύτερη φτωχότερη στην Ελλάδα. Τα κλειστά μαγαζιά στο κέντρο και τις συνοικίες της είναι η απόδειξη του παραγωγικού και οικονομικού μαρασμού της. Γι’ αυτό η παραγωγική ανασυγκρότηση πρέπει να ξεκινήσει από εδώ. Για να ξανακάνουμε την Αχαΐα συνώνυμη με την παραγωγή.»


2018: Η Αχαϊα εξακολουθεί να βρίσκεται σε μια πρωτοφανή κρίση. Καταστήματα στο κέντρο κλείνουν καθημερινά. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι βιώνουν το δίλημμα της καταπάτησης των δικαιωμάτων τους ή της ανεργίας.
Θα χρειαζόμασταν βιβλίο για να γράψουμε όσα υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στους κατοίκους αυτής της πόλης. Το σίγουρο είναι ότι πλέον τα ψεύτικα λόγια του πρωθυπουργού δεν μας πείθουν.

Η κυβέρνηση του σύντομα θα περάσει στην ιστορία ως η κυβέρνηση που εκπλήρωσε χωρίς καμία ντροπή τα πιο ακραία αιτήματα των δανειστών. Η χώρα θα σταθεί όρθια και πάλι, χωρίς αυτούς που έκαναν καριέρα παίζοντας με τις τύχες της.
Η νέα αλλαγή έρχεται!