Πριν καλά καλά ξεκουραστούν από την 3 η Νυχτερινή Πλοήγηση του Σαββάτου τα πληρώματα του 53 ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού έδωσαν ραντεβού την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 17.00 στην πλατεία Γεωργίου Α΄ για την φάση πλατείας «Μας πήρε η μπάλα».

Μια σειρά δοκιμασιών περίμενε τα πληρώματα. Για αυτό φρόντισε η οργανωτική ομάδα του 53 ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, που είχε σχεδιάσει το παιχνίδι της φάσης πλατείας, το οποίο απαιτούσε από τα πληρώματα ταχύτητα, ισορροπία, εγρήγορση, επιδεξιότητα, κίνηση, πολύ πολύ χιούμορ και καρναβαλική διάθεση.

Μια αστεία και με πολλά απρόοπτα φάση πλατείας περίμενε τους κυνηγούς, που έπρεπε (δυο από κάθε πλήρωμα) ζωσμένοι μια τετράκιλη ιατρική μπάλα να κάνουν μια διαδρομή ισορροπώντας στη δοκό και να μετακινήσουν έναν κύλινδρο με την μπάλα μέσα και να την τοποθετήσουν σε μια από τις 5 τρύπες
ενός ταμπλώ (κλιμακωτή η βαθμολογία για κάθε τρύπα που κατάφερναν να ρίξουν την μπάλα: 10, 20, 30, 40, 50 βαθμοί) και να περάσουν μέσα από ένα
πλέγμα πυκνών σχοινιών. Η συνεχόμενη αυτή δοκιμασία-διαδρομή λάβαινε υπόψη και το χρόνο και έτσι τη μέγιστη βαθμολογία των 200 βαθμών έπαιρνε ο καλύτερος χρόνος που θα έκανε πλήρωμα, ενώ οι μεγαλύτεροι χρόνοι ολοκλήρωσης της διαδρομής έπαιρναν λιγότερους βαθμούς με φθίνουσα πορεία
όσο μεγαλύτερος ήταν ο χρόνος. Ο μικρότερος βαθμός που αντιστοιχεί στον μεγαλύτερο χρόνο είναι οι 100 βαθμοί (βαθμός συμμετοχής) και ανάμεσα στους 100 και στους 200 βαθμούς θα κυμανθεί η βαθμολογία των πληρωμάτων ανάλογα με τον χρόνο τους. Έτσι για παράδειγμα ένα πλήρωμα που θα κατάφερνε να βάλει την μπάλα στην πιο δύσκολη-μικρή τρύπα (50 βαθμοί) και έκανε και τον καλύτερο χρόνο (250 βαθμοί) θα έπαιρνε 50+200=250 βαθμούς.

Παράλληλα στα συμμετέχοντα πληρώματα είχαν ζητηθεί τρία φέρτε, που έπρεπε να τα προσκομίσουν στην εξέδρα της πλατείας από τις 19.30 έως τις 20.00. Αυτά ήταν: ένα δίκροκο αυγό (30 βαθμοί), ένα αυτοκίνητο-ιδιοκατασκευή χωρίς ρόδες αλλά με φάρο που να φωτίζει (20 βαθμοί) και δύο άνδρες με μπικίνι (20 βαθμοί). Σύνολο-μέγιστη βαθμολογία: 320 βαθμοί.


Πολλά τα δίκροκα αυγά που προσκομίστηκαν παρά την εποχή, ευρηματικές οι κατασκευές των αυτοκινήτων (αρκετές από αυτές είχαν πόδια αντί για ρόδες και τον φάρο στο κεφάλι), ενώ το πιο εντυπωσιακό φέρτε ήταν οι άνδρες με τα μπικίνι. Μια ομολογουμένως ανεπανάληπτη πασαρέλα ημίγυμνων «μοντέλων» με μπικίνι με την καρναβαλική έξαψη να φουντώνει στήθηκε και εμψυχώθηκε δεόντως από τους θεατές που τους αποθέωνε κρατώντας πυροτεχνήματα χειρός. Η σκηνή της πλατείας γέμισε με άντρες με μπικίνι-ανεξαρτήτως ηλικίας και κιλών-που το γλέντησαν με την ψυχή τους χορεύοντας υπό τους ήχους της μουσικής dj, ανεβοκατεβαίνοντας στη σκηνή, ανεβάζοντας το καρναβαλικό θερμόμετρο και μεταδίδοντας την πιο εύθυμη και γνήσια καρναβαλική νότα ανατροπής αψηφώντας τη θερμοκρασία.

Επίσης μετά το παιχνίδι των πληρωμάτων υπήρξαν και εθελοντικές συμμετοχές πολιτών που δοκιμάστηκαν στα παιχνίδια της φάσης της πλατείας.
Την φάση, που ενθουσίασε συμμετέχοντες και θεατές, παρουσίασαν η Νατάσα Τραγουστή, ο Γιώργος Λογαράς και ο Μιχάλης Μπαϊρακτάρης. Τα παιχνίδια παρακολούθησε ο επικεφαλής της Ομάδας του Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού επί σειρά ετών και από τους πρωτεργάτες του Πατρινού Καρναβαλιού Άγγελος Πολυδωρόπουλος.

Ήταν μια άκρως διασκεδαστική εμπειρία για τους συμμετέχοντες και τους θεατές, που είχε πολλά κωμικά στοιχεία, έβγαζε γέλιο και απαιτούσε κέφι,
δεξιότητες αλλά και … «επι-Δείξε- ότητες» από τους κυνηγούς,… ντυμένες πάντα με πολύ πολύ καρναβαλική διάθεση. Το επόμενο ραντεβού για το 53 ο Παιχνίδι του Κρυμμένου θησαυρού με θέμα «Σε δουλειά … να βρισκόμαστε;;;» θα δοθεί την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στις 17.00 στην πλατεία Γεωργίου Α΄ με την προκριματική φάση των θεαμάτων (σατιρικό ή χορευτικό ή παντομίμα).

Ακολουθούν την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στις 16.00 η ραδιοφωνική μετάδοση από την ΕΡΤ Πάτρας των θεμάτων του Δημάρχου Πατρέων, του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» και της Ομάδας του Κρυμμένου Θησαυρού (Α΄ Μέρος), το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 16.00 η ραδιοφωνική μετάδοση από την ΕΡΤ Πάτρας των θεμάτων της Ομάδας του Κρυμμένου Θησαυρού (Β΄ Μέρος), την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου η Εύρεση του 53 ου Κρυμμένου Θησαυρού (οδηγίες στις 17.00 από την ΕΡΤ Πάτρας), την ίδια μέρα από τις 19.00 έως τις 21.00 η
παράδοση σακούλας των πληρωμάτων στο Καρναβαλικό Γραφείο και την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στις 18.00 στην πλατεία Γεωργίου Α΄ «Τα
Καλύτερά μας» με τα προκρινόμενα από την φάση της 7 ης Φεβρουαρίου. Η τελική πράξη του 53 ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού θα γραφτεί με την απονομή των βραβείων του παιχνιδιού την Καθαρή Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου στις 19.00 στην «Αίγλη»-Veso Mare μαζί με την απονομή όλων των βραβείων του Πατρινού Καρναβαλιού 2018.