Φαντασία, έμπνευση και ομορφιά είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Αγορά Αργύρη τις τελευταίες μέρες, από την στιγμή που ξεκίνησε η έκθεση καρναβαλικών στολών των πατρινών πληρωμάτων του καρναβαλιού της Πάτρας.

Εκατοντάδες επισκέπτες έχουν περάσει μέχρι ώρας από την πόρτα του κτιρίου της Αγορά Αργύρη για να δουν από κοντά τις στολές των πληρωμάτων του καρναβαλιού και να σχηματίσουν μια ολοκληρωμένη άποψη για το γκρουπ που θα επιλέξουν.

Σύμφωνα με όσα μας τόνισαν οι εθελοντές της κοινωφελούς επιχείρησης του Πατρινού Καρναβαλιού που βρίσκονται καθημερινά στην Αγορά Αργύρη, ένα από τα βασικά κριτήρια επιλογής του κόσμου για το καρναβαλικό πλήρωμα που θα κατέβει αποτελεί αυτή η έκθεση.

Ειδικότερα για τις νεαρές ηλικίες και τους φοιτητές που ενδέχεται να θέλουν να φέρουν τους φίλους τους από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους για να βγουν μαζί τους στις παρελάσεις.

Ο επισκέπτης της έκθεσης μπορεί να δει από κοντά 48 στολές, όσες δηλαδή και τα πληρώματα που έχουν εκθέσει τις καρναβαλικές τους αμφιέσεις στον χώρο και έτσι να αποφασίσει για το γκρουπ της επιλογής του.


Το patrasevents.gr στην έκθεση καρναβαλικών στολών

Τα γκρουπ έχουν ανεβάσει τον πήχη

Η στολή του κάθε γκρουπ, όπως μαρτυρά και η ιστορία όλων αυτών των χρόνων του Πατρινού Καρναβαλιού, αποτελεί και το βασικό κριτήριο επιλογής του κόσμου στο πλήρωμα που τελικά θα αποφασίσει να γραφτεί.

Όπως τόνισε ο κόσμος που βρήκε το patrasevents.gr στην Αγορά Αργύρη φέτος τα καρναβαλικά πληρώματα δείχνουν να έχουν ανεβάσει τον πήχη, σχετικά με την ποιότητα των στολών που παρουσιάζουν. Και πράγματι, κοιτάζοντας την στολή του κάθε πληρώματος πηγαίνοντας μία βόλτα σε όλους τους χώρους του κτιρίου, έτσι είναι.

Το ύφος που κυριαρχεί είναι το καλλιτεχνικό, με έμφαση στα έντονα και αντίθετα μεταξύ τους χρώματα, ενώ ξεχωριστή θέση έχει το μαύρο, συνδυασμένο αρμονικά με τέτοιο τρόπο που αναδεικνύουν την κλασικότητα του.

Υπάρχουν βέβαια και αρκετές στολές με κωμικότητα που έχουν σαν στόχο τους να βγάλουν το γέλιο και άλλες είναι έτσι φτιαγμένες για να σατιρίσουν καταστάσεις.


Οι εθελοντές του Πατρινού Καρναβαλιού στην Αγορά Αργύρη

Μεγάλο το ενδιαφέρον του κόσμου

Ο επισκέπτης της έκθεσης μπαίνοντας στην Αγορά Αργύρη, μπαίνει κατευθείαν σε καρναβαλικό mood.

Άλλωστε όπως είπαν στο patrasevents.gr οι εθελοντές του Πατρινού Καρναβαλιού που βρίσκονται στην έκθεση το ενδιαφέρον του κόσμου είναι ήδη μεγάλο και όσο πλησιάζουν οι μέρες θα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο.

Γιατί όσο και να είναι δύσκολες οι καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε το καρναβάλι δίνει ένα άλλο νόημα στην Πάτρα, μας βγάζει από την ρουτίνα μας και από την καθημερινότητα μας και μας καλεί να διασκεδάσουμε και να δούμε τα πράγματα με αισιοδοξία. Και αυτό στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό.


Το μέλος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, Ανέστης Χανουμίδης