Το Χάρλεμ ήταν ένα από τα μαγαζιά της Πάτρας που μεσουρανούσε τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, ενώ έχει μείνει στην ιστορία για τους υπέροχους αποκριάτικους χορούς που διοργάνωνε.

Στους χορούς αυτούς παρευρίσκονταν επώνυμοι της Πάτρας, αλλά και γνωστές προσωπικότητες της εποχής από τον χώρο του θεάτρου, αλλά και του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο Ανδρέας Ανδριόπουλος στην σελίδα «Patras old photos-Πάτρα, φωτογραφίες από τα περασμένα χρόνια», δημοσίευσε μία φωτογραφία ντοκουμέντο από το Χάρλεμ με τον Μίμη Φωτόπουλο να βγαίνει από έναν αποκριάτικο χορό.

Εξηγεί μάλιστα στη σχετική του ανάρτηση: «Τέτοιες μέρες μερικά χρόνια πριν, ο Μίμης Φωτόπουλος βγαίνει χαράματα τρεκλίζοντας από την πόρτα του κέντρου μετά από ένα τρικούβερτο αποκριάτικο γλέντι.

Παλιά μακαρονοποιΐα και κατόπιν κοσμικό κέντρο Χάρλεμ επί της οδού Τριών Ναυάρχων μετά την Ρήγα Φεραίου, στην αριστερή φωτογραφία το βλέπουμε όπως ήταν το 1959 όταν γυρίστηκε η ταινία της Ζίρο Φίλμ «Νταντά με το ζόρι» σε σκηνοθεσία Στέλιου Ζωγραφάκη.

Σήμερα 58 ολόκληρα χρόνια μετά, το κτήριο στέκεται ακόμη στην θέση του, εκεί που μέχρι πριν λίγα χρόνια στεγαζόταν το club Ελληνάδικο Οχυρό».