Ένα από τα βασικά ζητήματα που θέλει να θέσει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά την άφιξη του στην Πάτρα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, είναι αυτό της Πατρών - Πύργου.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια η κατασκευή της νέας Πατρών - Πύργου, θα αποτελέσει την ολοκλήρωση του έργου της Ολυμπίας Οδού που ξεκίνησε με την δημιουργία της Ν.Ε.Ο Αθηνών - Πατρών.

Ο Απόστολος Κατσιφάρας και οι συνεργάτες του, θα θέσουν το ζήτημα στο αναπτυξιακό συνέδριο για την Δυτική Ελλάδα, τονίζοντας ότι η κατασκευή της νέας Πατρών - Πύργου αποτελεί απαίτηση των κατοίκων της Αχαΐας και της Ηλείας που έχουν δει όλα αυτά τα χρόνια δεκάδες ανθρώπους να σκοτώνονται ή να μένουν ανάπηροι εξαιτίας του δρόμου «καρμανιόλα».

Ο κ. Κατσιφάρας και οι άνθρωποι της Περιφέρειας, σύμφωνα με πληροφορίες θα απαιτήσουν να πάρουν συγκεκριμένες εγγυήσεις από τον στόμα του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και των αρμόδιων υπουργών, δεδομένου ότι θα βρίσκεται στην Πάτρα όλο το υπουργικό συμβούλιο.

Η Περιφέρεια θα υπογραμμίσει ότι χωρίς τη κατασκευή της νέας Πατρών - Πύργου το έργο της Ολυμπίας Οδού θα μείνει μισό και ότι ήδη έχει χαθεί αρκετός χρόνος για την έναρξη των εργασιών.

Παράλληλα, θα κρούσει τον κίνδυνο προς την κυβέρνηση για την πορεία του έργου που δεν έχει ακόμα καν ξεκινήσει, υποστηρίζοντας ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν ξεκινήσει να στενεύουν.


Οι οκτώ εργολαβίες του υπουργείου Υποδομών

Θυμίζουμε ότι το έργο έχει ενταχθεί από τον περασμένο Οκτώβριο στο ΕΣΠΑ 2014-2020 με το ποσό των 355,60 εκατομμύρια ευρώ, όμως η επιλογή του υπουργείου Υποδομών να χωρίσει την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου σε οχτώ εργολαβίες, αποδεικνύεται στην πράξη λανθασμένη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλους αυτούς τους μήνες χρειάστηκε ένα αλλεπάλληλο μπαράζ διαγωνισμών, ενώ η 8η εργολαβία που θα έκλεινε τον κύκλο των διαγωνισμών, ακόμα δεν έχει προκηρυχθεί.

Μιλάμε πλέον σίγουρα για μία από τις πιο μακρόσυρτες διαγωνιστικές διαδικασίες καθώς οι πρώτοι διαγωνισμοί διεξήχθησαν το 2015, συνεχίστηκαν το 2016, αλλά και το 2017, χωρίς ακόμα να έχουν ολοκληρωθεί.