Μέσα σ’ ένα ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα το Τμήμα Πάτρας του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» έκοψε την περασμένη Κυριακή την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

Εκατοντάδες μέλη και φίλοι του Συλλόγου καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και Συλλόγων κατέκλυσαν με την παρουσία τους την φιλόξενη αίθουσα του ξενοδοχείου “Patras Palace” η οποία αναδείχτηκε μικρή για να τους χωρέσει όλους. Ωστόσο αρκετοί «παρασύρθηκαν» από τη ζεστασιά της εκδήλωσης και παρέμειναν όρθιοι μέχρι το τέλος της.


Η εκπρόσωπος του Συλλόγου Τασία Παπαϊωάννου έκανε μία σύντομη αναφορά στο πολύπλευρο έργο της «ΦΛΟΓΑΣ» το οποίο μεταξύ άλλων αφορά τη λειτουργία των τεσσάρων ξενώνων φιλοξενίας των παιδιών που ασθενούν από την περιφέρεια, τη δωρεά μηχανημάτων στα νοσοκομεία ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, τη νοσηλεία κατ’ οίκον, τις μισθοδοσίες 12 γιατρών για τα παιδιατρικά νοσοκομεία τη στήριξη των οικογενειών και πολλά άλλα.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε «όλος αυτός ο αγώνας αξίζει διότι τρία στα τέσσερα παιδιά τα οποία προσβάλλονται από καρκίνο γίνονται καλά». Στο πλαίσιο της εκδήλωση τιμήθηκαν συμπολίτες για τη διαρκή προσφορά τους στο Σύλλογο ενώ παράλληλα δόθηκε η ευκαιρία στους εκπροσώπους όλων των φορέων και των Συλλόγων να δώσουν τις ευχές τους στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.