Η συνεχής και ειλικρινής συνεργασία που έχει καλλιεργηθεί μεταξύ του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών και της Αστυνομίας, αποφέρει καρπούς. Οργανώθηκε στοχευμένη επιχείρηση από αστυνομικούς του Β΄Αστυνομικού Τμήματος Πατρών το πρωί της περασμένης Δευτέρας κατά την οποία συνελήφθησαν, ένας υπήκοος Πακιστάν και 2 υπήκοοι Μπαγκλαντές, γιατί ασκούσαν μαζί με συνεργάτες τους υπαίθριο εμπόριο στις παρυφές λαϊκής αγοράς της Πάτρας. Κατασχέθηκαν συνολικά 24.600 είδη παραεμπορίου, 988 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 1.150 γραμμάρια λαθραίου καπνού.

Παράλληλα συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε η ΕΣΕΕ στον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ Σταύρο Θωμαδάκη και τους 14 ελεγκτές του Σώματος οι οποίοι μέσα στην περίοδο των εορτών διενήργησαν σχετικούς ελέγχους και επέφεραν σημαντικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, στην υπόθεση ενεπλάκησαν 49 κοντέινερ τα οποία ξεκίνησαν από την Κίνα με προορισμό την Ιταλία με τις απώλειες του ΦΠΑ για το ελληνικό κράτος να ξεπερνούν τα 8 εκατομμύρια ευρώ συν τους φόρους εισοδήματος και τις ασφαλιστικές εισφορές που είναι ανύπαρκτα. Στο κύκλωμα εμπλέκονται 9 επιχειρήσεις με ελληνικό ΑΦΜ και πάνω από 1500 εισαγωγές μόνο εντός του 2017 καθώς και 17 Ιταλικές επιχειρήσεις που φέρονταν ως τελικοί πλασματικοί αποδέκτες των εμπορευμάτων.

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών, συγχαίρει την τοπική Ελληνική Αστυνομία και το ΣΔΟΕ για το έργο τους και ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον Αστυνομικό Διευθυντή – Ταξίαρχο κ. Κοτρωνιά και τον Διοικητή κ. Αθανασόπουλο, του Β’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, για τη συστηματική δουλειά που επιτελείται για την πάταξη του παραεμπορίου και για την αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τον ΕΕΣΠ προς όφελος της τοπικής οικονομίας και του υγιούς στεγασμένου εμπορίου. "Το παραεμπόριο πραγματικά αποτελεί «καρκίνωμα» για την ελληνική οικονομία, αλλά η εμπειρία του ΣΔΟΕ και της ελληνικής Αστυνομίας αποτελούν εχέγγυα επιτυχίας για τη δίωξη των παράνομων δραστηριοτήτων" αναφέρεται στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας.