Μια περίεργη υπόθεση ξεπήδησε από το εκπαιδευτικό σύστημα της Αγγλίας, όταν μια αποτροπιασμένη μητέρα ξέγραψε το τετράχρονο κοριτσάκι της από το σχολείο επειδή έπαιζε εκεί με αντρικές κούκλες, τις οποίες δεν θεωρεί κατάλληλες για τόσο τρυφερές ηλικίες.

Η Ziba Khan απέσυρε λοιπόν το παιδί της από το Forest Lodge Academy του Λέστερ, όταν την είδε σε μια επίσκεψή της στο σχολείο να παίζει με μια κούκλα με «κανονικά αντρικά γεννητικά όργανα».

Και δηλώνει πως τέτοια αληθοφανή παιχνίδια δεν έχουν «καμία εκπαιδευτική χρησιμότητα» και προωθούν «μια πρόωρη εξερεύνηση του σώματος του αντίθετου φύλου». «Η κόρη μου επέστρεφε στο σπίτι και άρχισε να μιλά για αντρικά γεννητικά όργανα και αναρωτιόμουν από πού ακούει τέτοια πράγματα», είπε σε τοπικά μέσα, «δεν είμαι κατά της σεξουαλικής επιμόρφωσης, αλλά αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό».

Και είπε μάλιστα πως έχει ξεσηκώσει τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων κατά του σχολείου, καθώς πολλοί ακόμα γονείς πληροφορήθηκαν από την ίδια το γεγονός και έμειναν σοκαρισμένοι.

Στο γράμμα διαμαρτυρίας που έστειλε μάλιστα στο σχολείο, τονίζει: «έκανα την επιλογή να κάνω ξεχωριστά μπάνιο στο αγόρι και το κορίτσι μου, ώστε να αποφύγω αυτό που θεωρώ πρόωρη εξερεύνηση του σώματος του αντίθετου φύλου». Και λέει μάλιστα πως προτιμά να μιλήσει η ίδια στο κοριτσάκι της για το σεξ και την ανδρική ανατομία παρά να το μάθει από τα εκπαιδευτικά παιχνίδια του σχολείου.

Και καθώς το σχολικό συμβούλιο αρνήθηκε να αποσύρει την ανατομική κούκλα, η μητέρα απέσυρε την κόρη της. Αντίστοιχες επιστολές έστειλε τόσο στο δημοτικό συμβούλιο του Λέστερ όσο και το Υπουργείο Παιδείας.

Για το σχολείο πάντως δεν υπάρχει κανένα θέμα, καθώς όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του το Υπουργείο Παιδείας παρέχει την ευχέρεια στις εκάστοτε σχολικές αρχές να αποφασίζουν μόνες τους για τέτοιου είδους ζητήματα και παράπονα…