Οι γονείς του σήμερα είναι πολύ διαφορετικοί από τους γονείς παλαιότερων εποχών και παρά το γεγονός ότι εύκολα κατηγορούνται για υπερπροστατευτικότητα, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα που τα κάνουν πολύ σωστά:

Δίνουν σημασία στα συναισθήματα των παιδιών τους: Ενώ οι παλαιότεροι έλεγαν «τι ανάγκη έχεις εσύ, παιδί είσαι», οι σύγχρονοι γονείς αναγνωρίζουν ότι τα παιδιά τους μπορεί να νιώθουν άγχος, ανασφάλεια ή φόβο και τα βοηθούν να γνωρίσουν και να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους.

Είναι πρόθυμοι να μάθουν: Οι σύγχρονοι γονείς διαβάζουν, ενημερώνονται, πηγαίνουν σε σχολές γονέων και γενικά είναι πρόθυμοι να απευθυνθούν σε ειδικούς και να ζητήσουν βοήθεια για το καλό του παιδιού τους.

Συνδέονται ουσιαστικά με τα παιδιά τους: Ακόμα και οι γονείς που εργάζονται πολλές ώρες, προσπαθούν να βρίσκουν χρόνο για να παίξουν με το παιδί τους, να του διαβάσουν και να επικοινωνήσουν ουσιαστικά μαζί του.

Παραδέχονται τα λάθη τους: Παλαιότερα οι γονείς ήταν σχεδόν «αυθεντίες» που δεν επέτρεπαν στα παιδιά τους να αμφισβητήσουν οποιαδήποτε απόφασή τους. Σήμερα οι νέοι γονείς παραδέχονται τα λάθη τους και δε διστάζουν να ζητήσουν συγνώμη από τα παιδιά τους, όταν σφάλουν.

Πηγή: mother