O Ντάνιελ Ντέι Λούις στην Αθήνα με την «Αόρατη Κλωστή»


Ο τριπλά βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός Ντάνιελ Ντέι Λιούις θα δηλώσει παρών στην Αθήνα στην πρεμιέρα της νέας του ταινίας «Αόρατη Κλωστή» («Phantom Thread»), η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στην τοποθετημένη στο Λονδίνο της δεκαετίας του ’50 «Αόρατη Κλωστή», ο 60χρονος ηθοποιός συνεργάζεται ξανά με τον σκηνοθέτη Πολ Τόμας ‘Αντερσον («Θα Χυθεί Αίμα», «The Master»). Ενσαρκώνει τον διάσημο σχεδιαστή μόδας Ρείνολντς Γούντκοκ, ο οποίος γνωρίζει τη νεαρή ‘Αλμα (Βίκι Κριπς), που θα γίνει η μούσα του και θα του αναστατώσει τη ζωή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δημοφιλής ηθοποιός επισκέπτεται την Αθήνα για την πρεμιέρα κάποιας ταινίας του, οι επισκέψεις του ωστόσο έχουν πάντοτε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, μέσα από τη σχέση που έχει αναπτύξει με την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών. Η τόσο ιδιαίτερη σχέση που αναπτύχθηκε ανάμεσα στον Daniel Day-Lewis και τα παιδιά της Πόρτας Ανοιχτής ξεκίνησε το 1989, όταν, με πρόσκληση του φίλου του, σκηνοθέτη, Γιώργου Οικονόμου, ο Daniel ήρθε για πρώτη φορά στην Αθήνα για να παραστεί στη πρεμιέρα της ταινίας “My left foot”. Για να παίξει το ρόλο ενός ανθρώπου με σοβαρή κινητική αναπηρία, πέρασε τρεις μήνες σε ένα σχολείο για παιδιά με αναπηρία στην Ιρλανδία, όπου ένας μικρός του είπε: “Δεν τα πας άσχημα, Dan, αλλά ακόμα δεν τα καταφέρνεις και πολύ καλά”. Μετά από αυτή τη προσωπική επαφή με παιδιά με αναπηρία, ο Daniel επέμενε όλα τα έσοδα από την προβολή της ταινίας στην Αθήνα, να διατεθούν για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών.

Η εκδήλωση είναι καθ’ ολοκλήρου προσφορά της εταιρείας διανομής UIP και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την εκπαίδευση και αποκατάσταση των παιδιών που φοιτούν στο Πρότυπο Κέντρο Πόρτα Ανοιχτή.


"Αόρατη Κλωστή" // Phantom Thread - Trailer