Απαράδεκτες στο οικονομικό σκέλος και ελλιπείς στην περιγραφή του έργου των γιατρών και των δικαιωμάτων των ασθενών, χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τις συμβάσεις που προτείνει ο ΕΟΠΥΥ για τους παθολόγους, γενικούς γιατρούς και παιδιάτρους, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Οργανισμού, Σωτήρη Μπερσίμη.

«Είστε σε θέση να μας εξηγήσετε τους λόγους για τους οποίους προτείνετε μείωση των ιατρικών αμοιβών κατά 25% έως 50%, την ώρα που η κυβέρνηση ανακοινώνει διπλάσιο πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της από το αναμενόμενο; Υπήρξε διάλογος πριν την λήψη της απόφασης ή είναι μονομερής δική σας; Τυγχάνει της έγκρισης ή της εντολής του ΥΥΚΑ;

Επί μήνες μιλούσατε δημόσια για συλλογική σύμβαση χωρίς να γνωρίζουμε αν και πώς προετοιμάζατε κάτι τέτοιο. Θεωρείτε ότι είναι αποδεκτή η χρήση αυτής της τεχνικής παραπλάνησης των ιατρών που επωμίζονται την εξυπηρέτηση των πολιτών, που καλύπτει ο οργανισμός σας;» ρωτά στην επιστολή του ο κ. Εξαδάκτυλος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα, καλεί τον κ. Μπερσίμη να αποσύρει τη σύμβαση και να αναζητήσει πρώτα αύξηση των κονδυλίων του ΕΟΠΥΥ από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού και στη συνέχεια να επιδιώξει διάλογο.