Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν δείξει επιχειρηματικοί όμιλοι της χώρας που έχουν πλούσια δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για τις κλειστές βιομηχανικές και βιοτεχνικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν διάσπαρτες στην Πάτρα.

Πρόκειται για βιομηχανικά «κουφάρια» που παραμένουν εδώ και χρόνια κλειστά, όμως οι ενδιαφερόμενοι έχουν την οικονομική δύναμη να τα αξιοποιήσουν στο μέλλον και να τα κάνουν προσοδοφόρα όταν βελτιωθεί το γύρω τους οικονομικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε στην αγορά των εγκαταστάσεων της Βιομηχανίας Κατεργασίας Δερμάτων που είχε κλείσει από το 2012 και δραστηριοποιούνταν στην ΒΙ.ΠΕ.

Το εργοστάσιο έχει έναν άρτιο μηχανολογικό εξοπλισμό και διατηρεί όλες τις δυνατότητες για να γίνει και πάλι σύντομα μία παραγωγική μονάδα, εφόσον τεθεί και πάλι σε λειτουργία.

Εξάλλου, μεγάλος επιχειρηματικός όμιλος προχώρησε πρόσφατα στην αγορά του πυρηνελαιουργείου που έκλεισε στην ΒΙ.ΠΕ., ενώ αγόρασε και τους αποθηκευτικούς χώρους 35 στρεμμάτων μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ που έχει αποχωρήσει πλέον από την Ελλάδα.

Ενδιαφέρον φαίνεται να υπάρχει και για την απόκτηση των 150 στρεμμάτων της κλειστής ΑΒΕΞ. Βλέπουμε λοιπόν ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για τις κλειστές μονάδες της ΒΙ.ΠΕ. και μακάρι το ενδιαφέρον αυτό να γίνει και πράξη, προκειμένου να έρθουν νέες θέσεις εργασίας σε μία περιοχή που έχει σημαντικό πρόβλημα με την ανεργία.