Άγριες καταστάσεις στα σχολεία της Πάτρας, με τα περιστατικά βίας να είναι αρκετά συχνά και σε ορισμένες περιπτώσεις οι μαθητές να καταλήγουν απευθείας από την σχολική αίθουσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου.

Ένα τέτοιο συμβάν έγινε την περασμένη εβδομάδα σε ΕΠΑΛ της Πάτρας, κατά την διάρκεια του μαθήματος, σε τάξη της Γ’ Λυκείου. Σύμφωνα με καταγγελία που έχει γίνει στο patrasevents.gr, ένας μαθητής επιτέθηκε σε συμμαθητή του, χτυπώντας τον με κλειδιά στο πρόσωπο και ενώ ο καθηγητής παρέδιδε το μάθημα.

Οι λόγοι που έγινε αυτή η επίθεση παραμένουν άγνωστοι, ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία, το θύμα δεν προκάλεσε τον δράστη. Το αποτέλεσμα ήταν το παιδί που χτυπήθηκε να καταλήξει με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, έχοντας άσχημες μελανιές κάτω από το μάτι του.

Αναγκάστηκε να νοσηλευτεί για δύο μέρες στο νοσοκομείο, αφού υπήρξε κίνδυνος να του μείνει κάποια μόνιμη βλάβη στο μάτι, ενώ πήρε εξιτήριο την Κυριακή.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το θύμα έχει ήδη υποβάλει μήνυση στον δράστη, ενώ υπάρχουν και οι σχετικές ιατρικές γνωματεύσεις που αποδεικνύουν την σοβαρότητα των χτυπημάτων που δέχτηκε.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, είναι ότι την ώρα που συνέβη το περιστατικό, κανείς από τους καθηγητές ή τους ανθρώπους του σχολείου δεν μπήκε μπροστά για να σταματήσει την εξέλιξη του συμβάντος.

Παρακολουθούσαν, σαν θεατές, χωρίς στη συνέχεια να δείξουν το ανάλογο ενδιαφέρον για το παιδί που είχε χτυπηθεί. Ωραία πράγματα με λίγα λόγια συμβαίνουν στα σχολεία στις μέρες μας.