Για τις αρνητικές κριτικές που δέχτηκε η ταινία του "Νίκος Καζαντάκης", μίλησε ο Γιάννης Σμαραγδής στην εκπομπή "Happy Day".

Ο σκηνοθέτης απάντησε για τον αν θα πάει τους κριτικούς στα δικαστήρια, ενώ αίσθηση προκαλούν όσα είπε για την Έλενα Ακρίτα.

"Το ήξερα από την αρχή ότι κάνοντας τον Καζαντζάκη θα βρεθώ σε άγριες επιθέσεις γιατί τα πράγματα που υποστηρίζει, τα οποία υποστηρίζω κι εγώ, σε ορισμένους κύκλους δεν είναι αποδεκτά ακόμα.Υπήρξαν σχόλια προσβλητικά, όχι μόνο για το άτομό μου αλλά χυδαιότητες για τους συνεργάτες μου. Αυτό δεν το άντεξα, γι΄αυτό όπως ο καθένας άνθρωπος που υβρίζεται θα καταφύγω στη Δικαιοσύνη. Δεν είναι ο καλύτερος τρόπος. Η μεγαλύτερη καταδίκη που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος, ένας κριτικός κινηματογράφου είναι να τον απαξιώσει το κοινό. Το κοινό το ελληνικό, με τον τρόπο του, απαξίωσε τους κριτικούς. Αυτές οι κριτικές μου έκαναν εισπρακτική ζημιά. Η πρόθεσή μου δεν ήταν να πάω στα δικαστήρια, δεν είπα ότι θα τους πάω, είπα ότι σκέφτομαι…", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όταν ο σκηνοθέτης ρωτήθηκε αν τον στεναχώρησαν τα αρνητικά σχόλια της Έλενας Ακρίτα για την ταινία, απάντησε: "Ποια είναι αυτή; Είναι αυτή που έγραψε ένα αρνητικό σχόλιο για την κα Αρβελέρ. Αυτή την έχει δει την ταινία; Όσοι εκφράστηκαν αρνητικά για την ταινία στο διαδίκτυο δεν την έχουν δει. Την Έλενα Ακρίτα δεν την ξέρω ως αρθρογράφο, την ξέρω για πράγματα που έχει κάνει στην τηλεόραση. Καλό είναι να είμαστε λίγο καλύτεροι άνθρωποι όλοι. Το καλό γεννάει καλό».

Δείτε το βίντεο από τον Alpha:


Σμαραγδής για Ακρίτα: Ποια είναι αυτή;