Δεν είναι μόνο ότι έχουν ενστάσεις οι κάτοικοι της Κανακάρη ως προς την αντιδρόμηση και για το νέο «χάρτη» που διαμορφώνεται στο κέντρο της Πάτρας. Όπως υποστηρίζουν κινδυνεύουν στο μέλλον από τις ατέλειες που έχει αφήσει πίσω του το έργο της διάνοιξής της.

Συγκεκριμένα αρκετοί κάτοικοι της Κανακάρη θεωρούν ότι το «βουνό» που έχει αφήσει πίσω της η διάνοιξη της οδού, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για να δημιουργήσει κατολισθήσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα σπίτια της γύρω περιοχής, αλλά και για τους περαστικούς.

Το χώμα στο «βουνό» αυτό μετά τις εργασίες που έγιναν είναι ιδιαίτερα μαλακό, ενώ πάνω σε αυτό υπάρχουν κτίρια ερείπια που δεν έχουν γκρεμιστεί και τα οποία εύκολα μπορεί να παρασυρθούν σε ενδεχόμενο κατολίσθησης.

Η κατολίσθηση μπορεί να επέλθει από διάφορους παράγοντες και φυσικά μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι συχνοί σεισμοί που γίνονται στην περιοχή μας.

Οι κάτοικοι και η Επιτροπή που έχουν ορίσει ζητούν από τους αρμόδιους να πάρουν την ευθύνη υπογράφοντας τα σχετικά έγγραφα που θα λένε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, ενώ πρόκειται να απευθύνουν πρόσκληση στο ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας για να γνωμοδοτήσει πάνω στο ζήτημα αυτό.