Ο νομός Αχαΐας έχει πολλά πλούσια στοιχεία για τα οποία αισθάνεται υπερήφανος και ανάμεσα σε αυτά φυσικά είναι και αρκετά θρησκευτικής φύσεως. Σε διάφορα μέρη του είναι διασκορπισμένα μοναστήρια και εκκλησίες με μοναδική αρχιτεκτονική και πλούσια ιστορία.

Σε αυτή την κατηγορία συγκαταλέγεται η Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου ένα από τα ισχυρότερα θρησκευτικά σύμβολα της Αχαϊκής γης. Tο κύριο οικοδόμημα της μονής, που γνώρισε πολυάριθμες καταστροφές, αποτελείται από οκτώ ορόφους. Το καθολικό, σκαμμένο στο βράχο, φέρει την προαναφερθείσα εικόνα της Παναγίας, τοιχογραφίες του 1653 και ξυλόγλυπτο τέμπλο.

Στα πολύτιμα κειμήλια της μονής συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, σιγίλια, χειρόγραφα, χρυσοί σταυροί, ιερά σκεύη, εικόνες, χαλκογραφίες, επιτάφιοι και λειψανοθήκες. Σε αυτό το υπέροχο μοναστήρι λοιπόν βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες η ομάδα των Up Drones η οποία έκλεισε σε ένα φανταστικό βίντεο το μεγαλείο της Μονής αλλά και τη βραχώδη περιοχή που την αγκαλιάζει. Πρόκειται για μια πολύ όμορφη δουλειά με εντυπωσιακές εικόνες που μας ταξιδεύουν με έναν ιδανικό τρόπο στα… Μετέωρα της Αχαΐας. Ανακαλύψτε τα!