Στα όριά τους είναι οι εργαζόμενοι στο ΕΦΚΑ, με την κατάσταση που επικρατεί στο τομέα της Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Την περασμένη Τετάρτη οι εργαζόμενοι του φορέα στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ στην Γούναρη, προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του χώρου, διαμαρτυρόμενοι για τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Όπως τόνισαν, ο χώρος του κτιρίου έχει να καθαριστεί εδώ και μήνες, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα πολυιατρεία στον Άγιο Αλέξιο, καθώς η εταιρία που είχε συνάψει συμφωνία, παραμένει απλήρωτη, παύοντας έτσι την συνεργασία.

Σαν μην έφτανε αυτό, το πρωί της Πέμπτης υπάλληλος της εκτυπωτικής εταιρίας που συνεργάζεται με τον ΕΦΚΑ στον Άγιο Αλέξιο, σήκωσε τους εκτυπωτές που υπάρχουν στο κτίριο λόγω οφειλών του φορέα.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα δυσλειτουργίας, με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους να μην μπορούν στην ουσία να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους.

Οι εργαζόμενοι και οι γιατροί, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ζητούν την παρέμβαση της 6ης ΥΠΕ, ενώ το θέμα με τους εκτυπωτές έχει ήδη φτάσει στην Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής και τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας στον χώρο της υγείας, Ιάσονας Φωτήλας.