Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας, από την Γούναρη έως και τους δρόμους γύρω από την Τριών Ναυάρχων, εξαιτίας των οπαδικών αντιπαλοτήτων που έχουν οι Ολυμπιακοί και οι Παναθηναϊκοί.

Ως γνωστόν το στέκι του Ολυμπιακού βρίσκεται στην οδό Χαραλάμπη, στην συμβολή της με την Γούναρη, ενώ το κλαμπ του Παναθηναϊκού στην Σαχτούρη, κοντά στην Τριών Ναυάρχων. Οι δρόμοι και οι περιοχές που μεσολαβούν ανάμεσα στα δύο κλαμπ μετατρέπονται με την παραμικρή αφορμή εύκολα σε πεδίο μάχης.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι τα όσα έγιναν το απόγευμα της Κυριακής, μετά τον αγώνα του Προμηθέα με τον Ολυμπιακό, όταν οι οπαδοί του τελευταίου θέλησαν να πάνε στο κλαμπ του Παναθηναϊκού για να ξεκαθαρίσουν εκεί τους λογαριασμούς που είχαν με τους αιώνιους αντιπάλους τους.

Αποτέλεσμα της έντασης που επικράτησε ήταν ο τραυματισμός ενός αστυνομικού. Οι κάτοικοι έζησαν από κοντά τα επεισόδια, καθώς εκτός από την φασαρία που έγινε η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα είχαν κάνει την ατμόσφαιρα ιδιαίτερα αποπνικτική.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που γίνονται αποδέκτες τέτοιων επεισοδίων στην περιοχή τους. Όπως υποστηρίζουν η αντιπαλότητα των μελών των δύο κλαμπ είναι μεγάλη και σε συχνά πυκνά διαστήματα, ανεξάρτητα από τους αγώνες, γίνονται αρκετά μικροεπεισόδια, σε ανύποπτες στιγμές που δεν βλέπουν καν το φως της δημοσιότητας.

Η Αστυνομία όμως τα γνωρίζει και για αυτό όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, οφείλει, μαζί με την πολιτεία να πάρει μέτρα. Για να πάψει κάθε τόσο η περιοχή τους να μετατρέπεται σε «φρούριο».