Πέθανε περιμένοντας το ασθενοφόρο ένας ηλικιωμένος το πρωί της Δευτέρας στη Λυνίσταινα Κρεστένων.

Οι ελλείψεις σε οχήματα και προσωπικό στην Ηλεία βγήκαν για ακόμα μία φορά στην επιφάνεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ασθενοφόρο που κλήθηκε να διακομίσει τον άτυχο ηλικιωμένο στο Νοσοκομείο, ερχόταν από την Αμαλιάδα.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου της τοπικής κοινότητας Λυνίσταινας, Κωνσταντίνου Σμυρνή: «Συγχαρητήρια στην ελληνική πολιτεία για την ερήμωση της περιοχής μας, την επόμενη φορά που θα αρρωστήσει κάποιος θα τον μεταφέρω στο πλησιέστερο νοσοκομείο και ας κινδυνεύω να πάω κατηγορούμενος, αφού βοήθεια δεν υπάρχει πουθενά.

Άραγε οι φόροι και οι εισφορές του μπάρμπα Τάσου σε ποιο πολιτικό γραφείο πήγαν για καρέκλες και γραφεία; Στις 10 το πρωί ο μπάρμπα Τάσος είχε ακόμα τις αισθήσεις του. Τηλεφωνήσαμε στο ΚΥ Ανδρίτσαινας, αλλά δυστυχώς ο εφημερεύων γιατρός παρά τις εκκλήσεις μας δεν μπορούσε να αποχωρήσει από το πόστο του γιατί ήταν μόνος.

Το πλησιέστερο και μοναδικό ασθενοφόρο ήταν στην Αμαλιάδα σε απόσταση 90 χιλιομέτρων, με αποτέλεσμα ο μπάρμπα Τάσος να αποβιώσει αβοήθητος. Οι συγχωριανοί μου με κοιτούσαν στα μάτια και ντρεπόμουν που δεν μπορούσα να τους πω τίποτα».

Τι δήλωσε ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Γρηγόρης Μπαράκος

Ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Γρηγόρης Μπαράκος, με δηλώσεις του στην εφ. «Πατρίς» τόνισε ότι το βασικότερο πρόβλημα του ΕΚΑΒ της Ηλείας είναι οι πολύ συχνές διακομιδές στα νοσοκομεία της Πάτρας, με συνέπεια να μην μπορούν τα ασθενοφόρα να εκτελέσουν άμεσα τα δρομολόγια για τα έκτακτα περιστατικά, ειδικά στις απομακρυσμένες περιοχές.

«Από τις 900 περίπου διακομιδές που γίνονται τον μήνα στην Ηλεία, οι 90 περίπου είναι προς την Πάτρα. Καθημερινά γίνονται τρεις ή και τέσσερις διακομιδές προς την Πάτρα, λόγω των μειονεκτημάτων που έχουν τα νοσοκομεία της Ηλείας στις υγειονομικές τους υποδομές (έλλειψη ειδικοτήτων και εργαστηρίων, κλπ).

Δεν είναι τσουβάλι ο άρρωστος να τον πηγαίνουμε πέρα δώθε, διότι ταλανίζεται και ο ίδιος και το περιβάλλον του, ενώ δεν έχουμε την ευχέρεια να δώσουμε το "ελεύθερο" σε ένα ασθενοφόρο να φύγει γρήγορα για την Ανδρίτσαινα και τη Φιγαλεία».