Μια εξαιρετική επιστημονική ενημέρωση απόλαυσαν τα μέλη και οι φίλοι της ΕΕΑΣΚΠ, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» , το Σάββατο 26 Μαΐου.  Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την Παγκόσμια Ημέρα της ΣΚΠ, από την πρόεδρο της ΕΕΑΣΚΠ κα Μαργαρίτα Καραγιώργου και για τις νέες θεραπείες και τη συμμόρφωση των ΑμΣΚΠ σε αυτές από τον Διευθυντή του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών κ. Δήμο Δ. Μητσικώστα. Kαθώς και για τις γνωστικές διαταραχές στη ΣΚΠ, από την λογοπαθολόγο Υπεύθυνη Κέντρου Λογοθεραπείας κα Έλενα Ζώτα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του εκπροσώπου της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών και Πρωτοπρεσβύτερου του Ι.Ν. Αγ. Ανδρέα Πατρών Πατέρα Νικόλαου Σκιαδαρέση, ενώ ακολούθησε ο χαιρετισμός της  Προέδρου της ΕΕΑΣΚΠ κας Μαργαρίτας Καραγιώργου όπου κοινοποίησε σε όλους το σύνθημα που έχει αποφασίσει η διεθνής ομοσπονδία MSIF για την Παγκόσμια ημέρα ΣΚΠ  2012 και είναι "Η ζωή μου με την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας "  και το μήνυμα : «Η διάγνωση της ΣΚΠ δεν σημαίνει το "τέλος" για όλα τα όνειρα της ζωής » .

Ανέφερε ότι η συμπτωματολογία της νόσου είναι τόσο ποικιλόμορφη που θα μπορούσε να  παρουσιαστεί ως η «ασθένεια με τα χίλια πρόσωπα» και παρά το ότι δεν είναι τις περισσότερες φορές ορατή, εμποδίζει τους ασθενείς στην καθημερινή τους ζωή και τους φέρνει πολλές φορές αντιμέτωπους με  προβλήματα στο οικογενειακό, επαγγελματικό και το ευρύτερο περιβάλλον τους.

Τόνισε ότι η επιρροή της ΣΚΠ στην καθημερινότητα του ασθενή και του περιβάλλοντός του είναι σημαντική και επιφέρει πολλές αλλαγές στον τρόπο ζωής τους και ότι τα ΑμΣΚΠ προσπαθούν να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν και να βγουν δυνατοί μέσα από αυτή την εμπειρία.

Συνέχισε, ότι με τη διάγνωση της ΣΚΠ, δε σημαίνει ότι το άτομο θα πρέπει να σταματήσει τις δραστηριότητές του και να απομονωθεί, αλλά αντιθέτως θα πρέπει να διατηρήσει τη κοινωνική του συνοχή και δράση και να μην εγκαταλείψει τις προσωπικές του φιλοδοξίες, τους στόχους και τα όνειρά του. Ακόμη ότι είναι απαραίτητο ο ΑμΣΚΠ να έχει έναν υγιεινό τρόπο ζωής με καλή διατροφή, να κάνει φυσιοθεραπείες, να ελέγχει το άγχος του και να διατηρεί επαφή με άλλους ανθρώπους.

Βέβαια σημείωσε ότι στην αρχή ίσως είναι δύσκολο να συνηθίσει κάποιος τη νέα κατάσταση, αφού η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας είναι απρόβλεπτη και μπορεί να εξελιχθεί οποιαδήποτε στιγμή, αλλά με τον καιρό ο ασθενής μαθαίνει να ζει με τα συμπτώματα και τις αλλαγές που έχουν επιφέρει.                                   

Ιδιαίτερα τόνισε ότι η ΣΚΠ δεν είναι μεταδοτική, ούτε κληρονομική ασθένεια, ούτε θανατηφόρος μα ούτε και ψυχική διαταραχή!

Και έστειλε το μήνυμα : Απολαύστε τη ζωή και χαμογελάστε της , είναι σίγουρο πως θα σας το ανταποδώσει με περισσή χαρά!

Την εκδήλωση της ΕΕΑΣΚΠ τίμησαν με την παρουσία τους οι πολιτευτές του Ν. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστος Λιαρομάτης , ο κ. Γιάννης Γκόβας και η Ιατρός της Επιστημονικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κα Κωνσταντίνα Κουλουμπή, ο σύμβουλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Γεράσιμος Φεσσιάν, η πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πατρών κα Μόνικα Σολωμού, η πρόεδρος  του Ομίλου «Αγκαλιάζω» κα Λαμπρινή Παπαχρυσανθάκη και ο συγγραφέας- δημοσιογράφος και επίτιμο μέλος της ΕΕΑΣΚΠ κ. Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρών και σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.