Ο Βασίλης Κοσμάς είναι ένας 20χρονος Πατρινός που αγαπάει το τραγούδι και τη μουσική, φτιάχνοντας τις δικές του μελωδίες με την κιθάρα του, έχοντας αποφασίσει να ασχοληθεί με τον χώρο επαγγελματικά.

Για όσους δεν θυμούνται είναι ο νεαρός που είχε πιάσει τον Τίμιο Σταυρό στην ημέρα των Θεοφανείων, βουτώντας στα παγωμένα νερά του μώλου της Αγίου Νικολάου. Η μεγάλη του όμως αγάπη είναι το τραγούδι και η μουσική, έχοντας κάνει αρκετές εμφανίσεις σε μαγαζιά της Πάτρας.

«Η τάση μου προς την μουσική ξεκίνησε από μικρό παιδί, όταν ήμουν μαθητής του δημοτικού, τότε που ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με την κιθάρα μου». Η μουσική είναι ένα σημαντικό κομμάτι για αυτόν, αλλά όπως τονίζει:

«Ολόκληρος αισθάνομαι και χωρίς την μουσική γιατί αυτό είναι και το ζητούμενο για μένα. Παρόλα αυτά η μουσική είναι ένας τρόπος ψυχοθεραπείας που γαληνεύει την ψυχή του ανθρώπου και δίνει μία άλλη όψη στην ζωή».

Αυτά που ακούει κυρίως είναι ελληνική μουσική, όμως δεν έχει ταμπέλες στα ακούσματα του. «Με ενδιαφέρουν όλα τα είδη μουσικής για να περνώ νέα ακούσματα και επιρροές. Με σιγουριά δεν μπορώ να αμφισβητήσω την μαγεία της κλασικής μουσικής που είναι η γενέτειρα όλων των ειδών» λέει σχετικά.


Γράφει όμως τραγούδια σε ελληνικό στίχο. «Πιστεύω πως είναι μια εσωτερική ανάγκη να αποτυπώσεις αυτά που έχεις μέσα σου στο χαρτί. Για εμένα τουλάχιστον έμπνευση από παντού μπορείς να πάρεις οποιαδήποτε χρονική στιγμή αρκεί να υπάρχει η εσωτερική ανάγκη.

Αυτό είναι το βασικό. Η αφορμή μπορεί να είναι ακόμα και το ποιο απλό πράγμα στον κόσμο». Ο 20χρονος τραγουδιστής τραγουδάει και παίζει κιθάρα, έχοντας κάνει μαθήματα πάνω και στα δύο αντικείμενα, ενώ θέλει να συνεχίσει να μαθαίνει γιατί η γνώση δεν τελειώνει ποτέ.

Πρότυπα δεν έχει, όμως αγαπάει κυρίως τους παλιούς τραγουδιστές, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν ακούει τους νεότερους. Αυτό που θέλει να πετύχει στο άμεσο μέλλον είναι περισσότερες εμφανίσεις σε μαγαζιά και σε μουσικά σχήματα, αλλά και να εξελίσσεται ως μουσικός και ως άνθρωπος.

«Δεν έχω συγκεκριμένο όνειρο ζωής. Σίγουρα θέλω να κάνω δικά μου τραγούδια που να μιλάνε στις καρδιές των ανθρώπων και να τους δίνουν τροφή για σκέψη, για όνειρα και κίνητρα».