Έψαξα αρκετά για θυμηθώ σε βάθος ετών τις αρχές ενός κόμματος που πάλεψε για τη Δημοκρατία και πολλοί άνθρωποι στο όνομα αυτού και βασανίστηκαν και υπέφεραν. Σε κάθε άρθρο που διάβασα η λέξη «Λαός» αναφερόταν παραπάνω από μια φορά.

Θα περίμενε κανείς το 2018 με τα τόσα δεινά που υποφέρει η Ελλάδα αυτή η λέξη για αυτά τα κόμματα να είχε αναβαθμιστεί και να ήταν η πραγματική τους σημαία και όχι τίτλος από παλιά ελληνική ταινία. Κι όμως εν έτη 2018 τελικά η λέξη «Λαός» έχει χάσει το προσανατολισμό της ακόμα και για μια κομμουνιστική δημοτική αρχή ,αφού αρέσκεται να την προφέρει αλλά δυσκολεύεται να την αναδείξει στη πράξη και μάλιστα απέναντι σε ένα κομμάτι της κοινωνίας που λόγω των ημερών αγωνίζεται να κρατήσει ψηλά έναν θεσμό.

«Παιδιά και αποπαίδια» λοιπόν 60 πληρώματα με τουλάχιστον 10,000 μέλη που απλά αποφάσισαν να κάνουν το παιχνίδι τους χωρίς να ενοχλήσουν κανένα……
Κανένα ?????????????????????????????

Μάλλον όχι τελικά ….και αυτό γιατί αποφάσισαν να έχουν γνώμη και όχι μόνο γνώμη αλλά και να την κάνουν σχέδια και όχι μόνο σχέδια αλλά και να τη κάνουν πράξη…. Μια πράξη που είναι τελικά τόσο κόντρα σε μια δημοτική αρχή που αγαπά και αγωνίζεται για το Λαό, αλλά όταν ο Λαός πάει απέναντι στις αντιλήψεις της, τότε οι 10,000 και πλέον διαφόρων ηλικιών δημότες της γίνονται εχθροί της και η τιμωρία γίνεται αυστηρή και επιδεικτική.

Τιμωρία νούμερο ένα…. Δε σας μιλάμε
Τιμωρία νούμερο δυο… Οι κοινόχρηστοι χώροι είναι δικοί μας και δε σας επιτρέπουμε να τους χρησιμοποιήσετε
Τιμωρία νούμερο τρία… Έχουμε το μηχανισμό και τον βάζουμε απέναντι σας με τα μέσα και τη δύναμη που διαθέτουμε
Τιμωρία νούμερο τέσσερα … Σας σπιλώνουμε με χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα
Τιμωρία νούμερο πέντε … Δεν σας υπολογίζουμε και ….
Τιμωρία νούμερο έξι…. Νωρίς στα κρεβάτια σας και δεν έχει παγωτό και παιχνίδι….
Αποπαίδια τα 10,000 και πλέον άτομα , παιδιά ενός κατωτέρου Θεού που κάποια παιδαγωγικά μυαλά αποφάσισαν ότι η έννοια της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας και τέλος η λέξη Λαός θα αλλάξουν σημασία….

Καλό Καρναβάλι κύριοι…..
Εμείς θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά και θα δημιουργήσουμε για το Λαό και τους επισκέπτες της Πάτρας !!!

Υ.Σ. Ελπίζουμε σε συγχώρεση αλλά... θα το ξανακάνουμε… εάν χρειαστεί…

Βαφέας Παναγιώτης
«Αποπαίδι»