Μπορεί τα πυροτεχνήματα να ήταν φαντασμαγορικά και να έκαναν την νύχτα μέρα στην τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, όμως κράτησαν μόνο για λίγα λεπτά. Τα πυροτεχνήματα της φετινής τελετής έναρξης, παρά τις προσδοκίες των καρναβαλιστών ήταν λιγότερα από τα αναμενόμενα.

Όχι απλώς λιγότερα, πολύ λιγότερα. Κράτησαν γύρω στα τρία με τέσσερα λεπτά, μόλις. Σε άλλες εποχές θα νόμιζε κανείς ότι ήταν Πρωτοχρονιά αντί για τελετή έναρξης. Γιατί τόσα λίγα;

Το ερώτημα αυτό αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης, τόσο από τους καρναβαλιστές που παρακολουθούσαν την τελετή έναρξης, όσο και από τους θεατές που ήταν εκεί.

Καμία σχέση με τις άλλες χρονιές που έφτανες στο σημείο να πεις «όχι άλλα πυροτεχνήματα, βουίζουν τα αυτιά μου από τους κρότους». Η απάντηση στο «γιατί τόσα λίγα» έρχεται από μια απλή φράση που χρησιμοποιούμε στην αγορά.

«Παίρνεις ότι δίνεις». Και η αλήθεια είναι ότι στον Δήμο οι αρμόδιοι για την τελετή έναρξης δεν έδωσαν πολλά και δεν εννοούμε μόνο σε χρήμα.

Μιλάμε για χρόνο, διάθεση και ιδέες. Απόδειξη ότι η όλη διαδικασία της τελετής τελείωσε στο… άψε σβήσε, σε χρόνο express, με την εκδήλωση να ολοκληρώνεται ακριβώς στις 12 τα μεσάνυχτα όταν αποχώρησαν από τα decks οι dj’s.

Δείτε φωτογραφίες από τα πυροτεχνήματα που έσκασαν στον ουρανό της Πάτρας, φωτίζοντάς τον έστω και για λίγο: