Χωρίς να έχει κάτι το καρναβαλικό και το ιδιαίτερο εκτυλίχτηκε η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού του 2018.

Τα στοιχεία που κυριάρχησαν κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης, από την στιγμή που ο Κώστας Πελετίδης έδωσε το σύνθημα για την έναρξη του καρναβαλιού ήταν από την μία τα πυροτεχνήματα και από την άλλη το λάτιν στοιχείο.

Ωστόσο, δεν μεσολάβησε κάτι το εντυπωσιακό, κατά την διάρκεια της τελετής, ένα στοιχείο που να κρατήσει το ενδιαφέρον του κόσμου. Ο κόσμος από την πλευρά του όμως δεν φάνηκε να αντιμετωπίζει και αυτός την εκδήλωση της τελετής έναρξης σαν κάτι ιδιαίτερο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ανάμεσα στους χιλιάδες καρναβαλιστές που ήταν στην πλατεία Γεωργίου, αυτοί που φορούσαν κάποια καρναβαλικά αξεσουάρ ήταν μετρημένοι και λίγοι.

Για κανονικά καρναβαλικά ντυμένους, δεν το συζητάμε καν, δεν υπήρχαν. Γεγονός που έκανε αρκετή εντύπωση στους πιο παλιούς καρναβαλιστές που έχουν ζήσει ενάρξεις όπου όλοι ήταν ντυμένοι αποκριάτικα.

Ακόμα και τα πιτσιρίκια, οι μαθητές του λυκείου που βγήκαν για να υποδεχτούν το καρναβάλι, φορούσαν τα κανονικά τους ρούχα, τζιν τα αγόρια και κολλάν τα κορίτσια. Η εκδήλωση, δηλαδή, της τελετής έναρξης πλέον δυστυχώς έχει ξεφύγει από το καρναβαλικό της πλαίσιο και αντιμετωπίζεται από τους Πατρινούς σαν μια αφορμή για μαζική έξοδο. Κρίμα.