Να εξηγούμαστε. Οι Los Cubaneros είναι μία μπάντα που μας αρέσει τρελά και στο στυλ της είναι μοναδική με δύο υπέροχες τραγουδίστριες και έναν εκπληκτικό μουσικό, έχοντας στο αίμα της το λάτιν, με όλες τις μορφές του.

Όμως το ότι είναι μία πολύ καλή μπάντα τόσο στην μουσική όσο και στην σκηνική της παρουσία, αυτό δεν σημαίνει ότι ταιριάζουν απόλυτα με το Πατρινό Καρναβάλι και ότι θα αρκούσε από μόνο του για να ξεσηκώσει τους χιλιάδες καρναβαλιστές και τους Πατρινούς που είχαν γεμίσει την πλατεία Γεωργίου, αψηφώντας το κρύο.

Στην Πάτρα είμαστε. Όχι στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και καλώς ή κακώς η μουσική νοοτροπία του Πατρινού Καρναβαλιού δεν ταιριάζει και τόσο πάντα με το λάτιν και τις μορφές της μουσικής αυτής.

Φάνηκε αυτό άλλωστε. Οι καρναβαλιστές της πλατείας Γεωργίου παρά τις αξιόλογες και φιλότιμες προσπάθειες της μπάντας, των μουσικών και των χορευτριών πάνω στην σκηνή για να ξεσηκώσουν το κοινό, ο κόσμος δεν χόρευε.

Παρακολουθούσε στην καλύτερη περίπτωση με ενδιαφέρον - γιατί υπήρξαν και κάποια χασμουρητά - όμως καθόταν σαν αγαλματάκια ακούνητα περιμένοντας ότι κάτι θα αλλάξει στη συνέχεια από την μάλλον υποτονική βραδιά.


Επαναλαμβάνουμε: Πολύ ωραία μπάντα, με χαρακτήρα και ποιότητα στην μουσική της όμως δεν ταίριαζε για να βγάλει από μόνη της το κύριο πρόγραμμα της τελετής έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού.

Ίσως θα ταίριαζαν σε μία άλλη μέρα. Απόδειξη ότι ο κόσμος με τέτοια μουσική δεν μπορούσε να έρθει στο κέφι και να διασκεδάσει. Θα μπορούσε να εξηγήσει κάποιος στους αρμόδιους του Πατρινού Καρναβαλιού ότι επειδή κάτι είναι λάτιν και προέρχεται από την Λατινική Αμερική, τούτο δεν σημαίνει ότι είναι αυτόματα και καρναβαλικό.

Και είπαμε: Αν η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού ήταν κάπως υποτονική σίγουρα την λιγότερη ευθύνη σε αυτό την έχουν οι Los Cubaneros…