Το Πατρινό Καρναβάλι του 2018 ξεκίνησε και η πλατεία Γεωργίου έδωσε για ακόμα μία χρονιά το σύνθημα σε όλη την πόλη της Πάτρας για να μπει στο γλέντι και στον χορό, στην τρέλα του καρναβαλιού.

Το πιο ξακουστό καρναβάλι της Ελλάδος είναι και φέτος ένα μεγάλο γεγονός για την Πάτρα, με χιλιάδες καρναβαλιστές να υποδέχονται τον Βασιλιά Καρνάβαλο, με μουσικές, χορό και τραγούδι.

Χιλιάδες Πατρινοί αγνόησαν το κρύο και τον άσχημο καιρό και βρέθηκαν στην καρδιά της Πάτρας για να παρακολουθήσουν από κοντά την εκδήλωση που ως γνωστόν φέτος στηρίζεται αποκλειστικά σε καλλιτεχνικά ονόματα της πόλης.

Η Νατάσσα Τραγουστή στη κεντρική σκηνή υποδέχτηκε αρχικά τους νεαρούς φοιτητές της δραματικής σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας οι οποίοι τραγούδησαν γνωστά καρναβαλικά τραγούδια, ζεσταίνοντας την ατμόσφαιρα.

Στη συνέχεια η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού έγινε με τον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη να δίνει το έναυσμα, παίρνοντας τον λόγο από τον πρόεδρο του Καρναβαλικού Οργανισμού, Νίκο Χρυσοβιτσάνο, με τους δύο άνδρες να αναφέρονται στο θέμα του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού που δεν είναι άλλο από την ανεργία.

Ο Κώστας Πελετίδης εξήγησε τους λόγους που η δημοτική αρχή επέλεξε ως θέμα την ανεργία, αφού αυτό όπως είπε ένα από τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζει την κοινωνία μας, τονίζοντας ότι οι νέοι θα πρέπει να διεκδικήσουν τα χρώματα της ζωής και όχι το μαύρο που τους δίνουν.


Ακολούθως ο ουρανός της Πάτρας γέμισε από χρώματα με τα πυροτεχνήματα να κάνουν την εμφάνιση τους, εντυπωσιάζοντας όχι μόνο τους καρναβαλιστές και τους Πατρινούς που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Γεωργίου, αλλά όλη την πόλη.

Τα πυροτεχνήματα, όπως το θέλει η παράδοση, ήταν και φέτος εντυπωσιακά προϋπαντώντας έτσι τον ερχομό του Βασιλιά Καρνάβαλου, στον ρυθμό του οποίου θα χορεύει για ένα μήνα περίπου η Πάτρα και οι καρναβαλιστές της.

(Οι φωτογραφίες είναι του Κωνσταντίνου Σαρακίνη και του patrasevents.gr).