Μπορεί η κυβέρνηση να διατυμπανίζει ότι βρισκόμαστε στον δρόμο της σταθερότητας και από εκεί θα πάμε στον δρόμο της ανάπτυξης με μεγάλες επιχειρήσεις να επενδύουν πάνω σε «φιλέτα» της χώρας μας, όμως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις «ματώνουν» ακόμα.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούσαν διαχρονικά τον πυρήνα της οικονομίας της χώρας και την ζωντανή έκφραση της επιχειρηματικότητας των Ελλήνων που υποτίθεται ότι προσπαθεί η κεντρική εξουσία να προωθήσει μαζί φυσικά με τους εταίρους.

Τα λουκέτα λοιπόν συνεχίζονται και εν έτη 2018 και στην αγορά της Πάτρας και δεν είναι λίγα αυτά τα καταστήματα που με το «καλημέρα» της νέας χρονιάς, αποφάσισαν να κλείσουν την δραστηριότητα τους.

Το τελευταίο παράδειγμα πάνω σε αυτό είναι ένα γνωστό αρτοποιείο - καφέ στην οδό Γούναρη που είχε ανοίξει πριν από δύο με τρία χρόνια, προσφέροντας έναν άλλον «αέρα» στο σημείο αυτό της πόλης που έτσι και αλλιώς την περίοδο της κρίσης παρακμάζει.

Η επιχείρηση πρόκειται να κλείσει μέσα στις επόμενες μέρες, μην αντέχοντας την κρίση και τις συνέπειες της και έτσι ένα ακόμα λουκέτο πρόκειται να κάνει την εμφάνιση του στον πρώην αυτόν εμπορικό δρόμο της Πάτρας.

Θυμίζουμε ότι στην Γούναρη πριν από λίγους μήνες είχε κλείσει κατάστημα παιδικών ρούχων, ενώ αν βάλει κανείς κάτω τα λουκέτα που έχουν μπει σε αυτόν τον δρόμο τα τελευταία χρόνια, χάνει το μέτρημα. Όχι ότι τους υπόλοιπους δεν το χάνει. Κρίμα. Όλα αυτά τα καταστήματα δεν πρόλαβαν την… ανάπτυξη. Τα υπόλοιπα την περιμένουν...