Θέλετε να πάτε για διάβασμα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη;

Μην τρέχετε άδικα. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Πάτρας είναι κλειστή αυτές τις μέρες αφού το πρόβλημα με τους σοβάδες από τους τοίχους του κτιρίου είχε γίνει αρκετά έντονο και κρίθηκε απαραίτητο από τους αρμόδιους να προχωρήσουν σε εργασίες για να μην γίνουν τα πράγματα χειρότερα.

Οι εργασίες αυτές που θα γίνουν μέχρι την Τρίτη στις 23 Ιανουαρίου είναι «μπαλώματα» που αφορούν την συντήρηση του κτιρίου, ενός κτιρίου που όπως αποδεικνύεται είχε εγκαταλειφτεί για αρκετά χρόνια από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, χωρίς ποτέ να γίνει κάποια συντήρηση του.

Δεν είναι άλλωστε το μοναδικό δημοτικό κτίριο που έχει φτάσει σε μία τέτοια κατάσταση. Θυμίζουμε ότι πριν από μερικούς μήνες παρόμοιο πρόβλημα είχε γίνει και στο κτίριο του Δημοτικού Ωδείου Πατρών.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Βασίλης Θωμόπουλος, μιλώντας για το θέμα τονίζει τα εξής: «Το όλο ζήτημα έχει να κάνει με το θέμα της εγκατάλειψης των δημοτικών κτιρίων για αρκετά χρόνια, παρόλο που μιλάμε για μία περίοδο όπου υπήρχαν τρόποι και χρήματα για να γίνουν οι κατάλληλες επιδιορθώσεις.

Τώρα εμείς ήμαστε αναγκασμένοι να… μπαλώνουμε καταστάσεις και να προσπαθούμε να γλιτώσουμε από τα χειρότερα».


Οι εργασίες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα ολοκληρωθούν έτσι μέσα στην εβδομάδα, σε μία περίοδο όπου την έχουν ανάγκη δεκάδες φοιτητές της Πάτρας λόγω της εξεταστικής στο Πανεπιστήμιο και στο ΑΤΕΙ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ουσιαστικό έργο για την Δημοτική Βιβλιοθήκη που είναι η ενεργειακή αναβάθμιση της και η ψηφιοποίηση των αρχείων της, σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, είναι άγνωστο μέχρι ώρας πότε θα ξεκινήσει. Στον Δήμο ευελπιστούν ότι θα ξεκινήσει μέσα στο 2019.