Σε καρναβαλικούς ρυθμούς κινείται από το πρωί του Σαββάτου η Πάτρα με τις ετοιμασίες για την αποψινή βραδιά έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού να συνεχίζονται.

Νωρίτερα άρχισαν οι δράσεις με το μουσικό άρμα και τον τελάλη να δίνουν μια γιορτινή ατμόσφαιρα μεταφέροντας το χαρούμενο μήνυμα της έναρξης στο κέντρο της πόλης.

Αργότερα έγινε η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της Δημοτικής Μουσικής και με το αναλλοίωτο γλυκό έθιμο του σοκολατοπόλεμου σε πλήρη εξέλιξη από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών: «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες».


Στην παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου τη δική της ξεχωριστή πινελιά αποτύπωσε η Χορωδία του Συλλόγου των Λευκάδιων Πάτρας «Η Φανερωμένη», που παρουσίασε κάποια παραδοσιακά τραγούδια-καντάδες της Αποκριάς μεταφέροντάς μας στο αυθεντικό κλίμα αλλοτινών εποχών, αλλά και μια ιδιαίτερη έκπληξη με μια ειδικά αφιερωμένη στο Δήμαρχο σατιρική καντάδα.

Το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2018 θα παραμείνει στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, στις 18 Φεβρουαρίου σηματοδοτώντας τη μεγάλη γιορτή της καρναβαλικής πρωτεύουσας.