Πολλοί ήταν και φέτος οι φίλοι που ήλθαν στην κοπή της πίτας της ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ., για να ευχηθούν τα καλύτερα, για τη καινούργια χρονιά. Η εκδήλωση ξεκίνησε με αναφορά εκπροσώπων της κίνησης στα σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο πλανήτης, η χώρα αλλά και η περιοχή μας, με κύρια την κλιματική αλλαγή, τις προστατευόμενες περιοχές και την ποιότητα ζωής στην πόλη.

Τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος πρασίνου και πολεοδομικού σχεδιασμού κ. Παύλος Στάμος που αναφέρθηκε στις δράσεις του Δήμου για το περιβάλλον στην περιοχή, αλλά και για τα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο οι πολίτες.

Ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ κ. Νίκος Κοντοές πρόβαλε τις θέσεις του για τα μεγάλα έργα της περιοχής (τρένο, Φράγμα Πείρου- Παραπείρου), τονίζοντας ότι είναι πολύ κοντά στις απόψεις της ΟΙΚΙΠΑ. Στην ΟΙΚΙΠΑ ευχήθηκαν επίσης, ο αντιπρόεδρος της κίνησης Πρότασης κ. Αλέξης Μουζακιώτης και ο εκπρόσωπος της Εταιρίας Προστασίας Τοπίου και Περιβάλλοντος της περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, κ. Βασίλης Κοτσώνης.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν διαφάνειες από την εκδρομή της ΟΙΚΙΠΑ στην Πορτογαλία το προηγούμενο καλοκαίρι, μαζί βεβαίως με τα απαραίτητα… παραλειπόμενα.

Ήταν μια όμορφη βραδιά που έκλεισε με σπιτικά γλυκίσματα και αναψυκτικά, με τους φίλους της ΟΙΚΙΠΑ να δηλώνουν την υποστήριξη τους στον αγώνα της κίνησης και να ανταλλάσσουν ευχές για μια καλύτερη χρονιά σε ένα βιώσιμο περιβάλλον.