Σπουδαία ματς με έντονο ανταγωνισμό πρόσφεραν το σαββατοκύριακο οι αγώνες στην Α2 εθνική κατηγορία των ανδρών και των γυναικών. Οι αγωνιστικές συναντήσεις έγιναν στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας παρουσία πολλών φίλων του αθλήματος.

Στην Α2 Γυναικών, οι ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΠΑΤΡΩΝ , χωρίς την ενίσχυση της διεθνούς Βουλγάρας αθλήτριας ΝΑΝΤΙΑΣ ΟΥΜΠΤΣΕΒΑ, έκανε 1 νίκη και 2 ήττες. Η νίκη επί του ΑΟ ΚΑΡΕΑ οριστικοποίησε τη παραμονή της Πατρινής ομάδας στη κατηγορία.

Το Σάββατο στο πρώτο αγώνα του αγωνιστικού διημέρου απέναντι στον ΑΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ η ομάδα έχασε με 4-1 με τη Βασιλική Ηλιοπούλου να έχει κάνει τη νίκη.

Στη δεύτερη συνάντηση με το ΔΑΟ ΤΑΥΡΟΥ αντίστοιχο αποτέλεσμα 4-1 με τη Βασιλική Ηλιοπούλου να κάνει πάλι τη μοναδική νίκη..

Τη Κυριακή στη κρίσιμη και καθοριστική, για τη παραμονή στη κατηγορία συνάντηση, η τριάδα των Φοινίκων ( ΕΛΕΝΑ ΑΜΠΑΤΖΗ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΘΗΝΑ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΥ) έκανε το καθήκον της. Με νίκη 4-0 σφράγισε τη παραμονή στη κατηγορία.

Ο προπονητής της ομάδας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΕΜΙΡΗΣ δήλωσε ικανοποιημένος από την εξασφάλιση της παραμονής σε ένα πρωτάθλημα που οι ομάδες ήταν ιδιαίτερα ενισχυμένες με ξένες και ελληνίδες αθλήτριες υψηλού επίπεδου. Για τη μη χρησιμοποίηση της ΟΥΜΠΤΣΕΒΑ τόνισε ότι η παρουσία της στην αμάδα ήταν μόνο για να μας βοηθήσει στη προσπάθεια παραμονής χωρίς να στερήσει τη δυνατότητα συμμετοχής στις δίκες μας αθλήτριες .

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ (σε 12 αγωνιστικές)

1. Γ.Α.Ο. Πειραιά 23

-. Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας 23

3. Α.Ο. Άρης 2006 20

4. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 19

5. Π.Κ.Δ. Ταύρου 17

6. Φοίνικες Πάτρας 16

7. Αθηνά Μαγκουφάνας 14

8. Α.Ο. Καρέα 12

* Ο πρωταθλητής ανεβαίνει αυτομάτως στην Α1

* Ο 2ος και ο 3ος της βαθμολογίας πάει στα μπαράζ ανόδου

* Οι δύο τελευταίες ομάδες της κατηγορίας υποβιβάζονται