Στους δρόμους… βγήκαν σήμερα περίπου 60 ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως από την Αιγιάλεια, προκειμένου να εκφράσουν την έντονη αγωνία και ανησυχία τους για το θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το filodimos, ξεκίνησε πομπή από τα φανάρια της Σολωμού με πανό, ενώ ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους, επικροτώντας την πρωτοβουλία του Μητροπολίτη.

Η πομπή κατέληξε στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας όπου όλοι οι ιερείς μπήκαν στο εσωτερικό του, ψάλλοντας τρισάγιο. Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι στιγμές, όταν Μητροπολίτης και ιερείς έψαλλαν όλοι μαζί τον Ακάθιστο Ύμνο καθώς και τον Εθνικό Ύμνο.

Στη συνέχεια η πορεία μετέβηκε στα διόδια στην εθνική οδό, προκειμένου οι ιερείς να διανείμουν διαφωτιστικά για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, φυλλάδια, στους διερχόμενους οδηγούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο του Αιγίου για την Μακεδονία, παρουσία δημοτικής αρχής, φορέων και συλλόγων της πόλης, αλλά και με την συμμετοχή φυσικά της Εκκλησίας.

(Η φωτογραφία και το βίντεο είναι του filodimos).