Στην τελική ευθεία για να βγουν στους δρόμους, βρίσκονται οι αγρότες της Ηλείας.

Κλιμάκιο μετέβη στη Λάρισα για να συμμετάσχει στη συνάντηση της γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, όπου αποφασίστηκε η διοργάνωση πανελλαδικού συλλαλητηρίου στο περιθώριο της Agrotica, της αγροτικής έκθεσης Θεσσαλονίκης. Οι αγρότες της Ηλείας θα δώσουν εκεί το «παρών» στις 3 Φεβρουαρίου, κορυφώνοντας τις κινητοποιήσεις τους που ξεκινούν νωρίτερα στο νομό.

Συγκεκριμένα τα μέλη της ΟΑΣΗ ετοιμάζονται για μπλόκα στο νομό, από τη Δευτέρα 22 έως την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, σε σημείο που δεν έχει αποφασιστεί για την ώρα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ilialive. Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν σε πολλές περιοχές του νομού, συσκέψεις αγροτοκτηνοτρόφων για να αποφασίσουν που θα στηθούν τα μπλόκα των φετινών κινητοποιήσεων.

Αν και από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων έχει δοθεί το σύνθημα για την έναρξη των κινητοποιήσεων, είναι άγνωστο ποια ακριβώς θα είναι η μορφή και η διάρκειά τους και πόσο θα «τραβήξουν» το σχοινί οι αγρότες, στην κόντρα με την κυβέρνηση που φέτος φαίνεται να φουντώνει αρκετά, με τα συσσωρευμένα προβλήματα και αιτήματα των τελευταίων ετών.

Φωτογραφία: ilialive