Στο πλευρό των μεταναστών και των προσφύγων παραμένει η Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» της Πάτρας που το Σάββατο στις 20 Ιανουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι θα βρίσκεται για ακόμα μία φορά στο παλιό εργοστάσιο του Λαδόπουλου για να μαγειρέψει για τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί.

Παράλληλα γίνεται μια προσπάθεια από τα μέλη του Άλλου Άνθρωπου να συγκεντρωθεί γάλα εβαπορέ και ζάχαρη που χρειάζονται για τις καθημερινές τους ανάγκες. Έτσι, την ίδια μέρα στις 11:00 η κοινωνική κουζίνα θα βρίσκεται στην πλατεία Αγίας Σοφίας, για όποιον θέλει να δώσει πράγματα και δεν έχει τη δυνατότητα να έρθει στο εργοστάσιο του Λαδόπουλου.

Μάλιστα σε σχετική τους ανάρτηση τα μέλη του Άλλου Ανθρώπου αναφέρουν στο facebook για την δράση τους. «Στα παλιά εγκαταλελειμμένα εργοστάσια της Πάτρας ζουν άνθρωποι. Κάποια πράγματα, όταν τα βλέπουμε και τα ακούμε συχνά, όταν τα συνηθίζουμε, χάνουν το νόημα και την αξία τους. Προσπερνάμε τις λέξεις, χωρίς καν να τις ακούμε, χωρίς να τις σκεφτούμε, χωρίς να αντιληφθούμε καν την ουσία τους.

Στα παλιά εγκαταλελειμμένα εργοστάσια της Πάτρας ζουν άνθρωποι. Άνθρωποι που λίγα χρόνια πριν, ζούσαν σε σπίτια. Άνθρωποι που δεν ήταν επιλογή τους να τα εγκαταλείψουν, ούτε αυτά, ούτε τις οικογένειες τους. Που δεν ήταν επιλογή τους να φύγουν μακρυά από τους τόπους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Άνθρωποι εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε πολέμους, φτώχεια, σύνορα, συμφέροντα, πολιτικά παιχνίδια».

Ο Άλλος Άνθρωπος μας περιμένει και όπως λένε τα μέλη του, αν κάποιος δεν έχει τη δυνατότητα να φέρει κάτι, η παρουσία του και μόνο είναι αρκετή.