Ο Ιάσονας Φωτήλας για τον θάνατο του Χρήστου Χριστόπουλου αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Μία μορφή του Τύπου στην Αχαΐα, ένας άριστος οικογενειάρχης, και πάνω απ’ όλα ένας εξαίρετος φίλος, δεν βρίσκεται πια κοντά μας. Ο Χρήστος Χριστόπουλος, ο αρχαιότερος ιδρυτής και εκδότης της Ελλάδας, αγωνιστής μέχρι την τελευταία στιγμή, έφυγε αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην κοινωνία της Πάτρας και ειδικά σε όσους τον γνώριζαν προσωπικά.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «ΓΝΩΜΗ» που ίδρυσε πριν από 46 χρόνια και η καθημερινή της έκδοση πριν από 16 χρόνια, συνεχίζουν να αποτελούν φάρο στην ενημέρωση των πολιτών στην Αχαΐα και συμβάλλουν στη δημοκρατία και στην ελευθεροτυπία.

Πιστός στα δημοκρατικά και φιλελεύθερα ιδεώδη του, ο Χρήστος Χριστόπουλος ήταν από τους ελάχιστους εκδότες πανελλαδικά που πήρε τη γενναία απόφαση να κλείσει προσωρινά την εφημερίδα του στους ζοφερούς καιρούς της χούντας, αντί της «εύκολης» λύσης να  δημοσιεύει τις ειδήσεις που θα του υπαγόρευαν οι συνταγματάρχες. Ο γιος του, Γιάννης, άξια συνεχίζει σήμερα το μεγάλο έργο παρακαταθήκη του πατέρα του, σε δύσκολους καιρούς για την πατρίδα μας.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του."