Για πρώτη φορά μια διοργάνωση μετατρέπεται σε... καραβάνι και ταξιδεύει σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας για να φέρει κοντά στον επαγγελματία όλα τα νέα επαγγελματικά οχήματα και τις τάσεις της αγοράς.

Σε ετήσια βάση και με προδιαγραφές Διεθνούς Έκθεσης, η "Professional MotorShow Expo" θα φιλοξενείται κάθε χρόνο και σε μια διαφορετική επαρχιακή πόλη προκειμένου να ενώσει για λίγες μέρες τον κόσμο της οδικής μεταφοράς. Φορτηγά, λεωφορεία, βαν, pick up, κάθε είδους εμπορικό όχημα, από υπερκατασκευές αμαξωμάτων μέχρι αγροτικά και εργοταξιακά μηχανήματα καθώς και προϊόντα και υπηρεσίες που σχετίζονται με τον ευρύτερο κλάδο, θα συνθέτουν κάθε φορά ένα ακαταμάχητο σκηνικό πρό(σ)κλησης των ενδιαφερομένων, επιχειρηματιών και άλλων σε ένα εμπορικό περιβάλλον που θα προάγει νέες συνεργασίες και συναλλαγές.

Οι εισαγωγικές και εμπορικές εταιρίες του κλάδου των επαγγελματικών οχημάτων αποκτούν έτσι, όχι μόνο ένα μοναδικό μέσο προβολής που φτάνει εκεί που πραγματικά χτυπά η καρδιά της οδικής μεταφοράς αλλά και μια ευκαιρία για άμεση πώληση των προϊόντων και υπηρεσιών τους.


Εκθέτες

Η "Professional MotorShow Expo" έρχεται να σηματοδοτήσει το ετήσιο ραντεβού των ανθρώπων του κλάδου που συνδέεται με την οδική μεταφορά ανθρώπων και αγαθών, τα Logistics, τον αγροτικό και κατασκευαστικό τομέα.

Πιο συγκεκριμένα, από πλευράς εκθετών, η διοργάνωση απευθύνεται σε:

* Εμπόρους καινούργιων και μεταχειρισμένων βαρέων/μεσαίων φορτηγών άνω των 3,5 τόνων

* Εμπόρους καινούργιων και μεταχειρισμένων ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (βαν, pick up) μέχρι 3,5 τόνους

* Εμπόρους καινούργιων και μεταχειρισμένων λεωφορείων όλων των κατηγοριών

* Εμπόρους καινούργιων και μεταχειρισμένων αγροτικών μηχανημάτων όλων των κατηγοριών

* Εμπόρους / κατασκευαστές αμαξωμάτων

* Εμπόρους Ανταλλακτικών & Ελαστικών Βαρέων & Ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων

* Εμπόρους ειδικού Εξοπλισμού & Αξεσουάρ επαγγελματικών οχημάτων

Εκθέματα

* Μεσαία και Βαρέα Φορτηγά άνω των 3,5 τόνων

* Εργοταξιακά Φορτηγά

* Ελαφρά επαγγελματικά οχήματα όλων των κατηγοριών (βαν, pick up) μέχρι 3,5 τόνους

* Αστικά - Υπεραστικά - Τουριστικά Λεωφορεία όλων των κατηγοριών

* Υπερκατασκευές Αμαξωμάτων

* Ρυμουλκούμενα / Ημιρυμουλκούμενα

* Τρακτέρ & Αγροτικά μηχανήματα

* Καύσιμα & Ελαστικά & Λιπαντικά

* Ανταλλακτικά & Αξεσουάρ επαγγελματικών οχημάτων και μηχανημάτων

Ο χώρος

Η "Professional MotorShow Expo" θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην πόλη της Πάτρας, στο πιο εμβληματικό ίσως σημείο της, το λιμάνι. Η μεγάλη outdoor διοργάνωση θα φιλοξενηθεί σε μια έκταση 15.000 τ.μ. περίπου εντός του νέου λιμανιού του Ο.Λ.ΠΑ (Οργανισμός Λιμένος Πατρών). Πρόκειται για έναν χώρο που συνδυάζει τεράστιες δυνατότητες διαμόρφωσης, υψηλό επίπεδο ασφάλειας και φυσικά εύκολη πρόσβαση τόσο για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής όσο και για όσους επιχειρήσουν να επισκεφθούν την Έκθεση από άλλες περιοχές της χώρας μας.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Η δυνατότητα δοκιμαστικής οδήγησης (test drive) πολλών διαφορετικών επαγγελματικών οχημάτων από όλες τις κατηγορίες θα αποτελέσει μια από τις καινοτομίες της "Professional MotorShow Expo". Οι επισκέπτες της Έκθεσης θα έχουν επίσης την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ημερίδες, σεμινάρια και παρουσιάσεις με θεματολογία γύρω από την οδική ασφάλεια, τις μεταφορές, τα logistics και τις νέες τεχνολογίες. Πολλές από αυτές τις παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ειδική αίθουσα του Ο.Λ.ΠΑ, χωρητικότητας 150 ατόμων περίπου, που αποτελεί τμήμα του βασικού εκθεσιακού χώρου. Για τις πιο χαλαρές στιγμές εκθετών και επισκεπτών της διοργάνωσης έχουν προγραμματιστεί μουσικές εκδηλώσεις.