Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ καθώς ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή με στόχο να σταματήσει το σχέδιο των ΗΠΑ να αφήσουν το κουρδικό YPG να σχηματίσει μια νέα δύναμη 30.000 στρατιωτών στην περιοχή, χαρακτηρίζοντας την ομάδα ώς «στρατό του τρόμου».

«Ολοκληρώσαμε τις προετοιμασίες. Η επιχείρηση μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή» δήλωσε ο Ερντογάν στην Άγκυρα αναφερόμενος στις περιοχές της Αφρίν και της Μανμπίτζ στη βόρεια Συρία που αυτή την στιγμή ελέγχει το YPG, σύμφωνα με την Hurriyet. «Μια χώρα που αποκαλούμε σύμμαχο επιμένει να δημιουργήσει έναν τρομοκρατικό στρατό στα σύνορά μας», ανέφερε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα. «Τι άλλο μπορεί να στοχεύει αυτός ο τρομοκρατικός στρατός εκτός από την Τουρκία;»

«Αποστολή μας είναι να τον στραγγαλίσουμε ήδη εν τη γενέσει του».

Ο Ερντογάν «ξεσπάθωσε» κατά των ΗΠΑ και της συνεχιζόμενης συνεργασίας τους με το YPG και τόνισε πως οι τούρκοι στρατιώτες θα χτυπήσουν τον «στρατό του τρόμου» πολύ σκληρά.

«Αυτό έχουμε να πούμε στους συμμάχους μας: μην παρεμβάλλεστε ανάμεσα σε εμάς και τρομοκρατικές οργανώσεις, διαφορετικά δεν θα είμαστε υπεύθυνοι για ανεπιθύμητες συνέπειες», είπε ο Ερντογάν.

«Είτε αφαιρείτε τη σημαία σας από αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις είτε θα αναγκαστούμε να σας παραδώσουμε εμείς τις σημαίες αυτές ... Οι επιχειρήσεις μας θα συνεχιστούν μέχρι να μην μείνει ούτε ένας τρομοκράτης κατά μήκος των συνόρων μας, πόσω μάλλον 30.000 από αυτούς» πρόσθεσε σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο σύμφωνα με την haberler.