Δεν θα προχωρήσει όπως όλα δείχνουν η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας για να είναι τα καταστήματα ανοιχτά την ημέρα της τελετής έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν έχει κάνει δεκτή την πρόταση αυτή, μια πρόταση που έφερε αντιδράσεις όχι μόνο μεταξύ των εμποροϋπαλλήλων της Πάτρας, αλλά και στους εμπόρους, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα ευνοούσε κανέναν πέρα από τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες.

Ο επικεφαλής των Ελεύθερων Εμποροϋπαλλήλων και ένας από τους πρωταγωνιστές των αντιδράσεων, Σάββας Τζάκης, μιλώντας για το θέμα στο patrasevents.gr τόνισε:

"Η παράταξη μας και εγώ προσωπικά δηλώνουμε την ικανοποίηση μας για την απόφαση της Περιφέρειας που αντιστάθηκε στους υποστηρικτές των λευκών νυχτών.
Για μας ο αγώνας συνεχίζεται και για το άλλο μεγάλο θέμα που καίει τους εμποροϋπάλληλους, το οποίο δεν είναι άλλο από το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή. Θεωρούμε μια μικρή νίκη των εμποροϋπαλλήλων που δε θα γίνει τελικά η λευκή νύχτα και…". 

Σημειώνουμε ότι ο εμπορικός κόσμος, έμποροι και εμποροϋπάλληλοι μαζί, ήδη έχουν εκφράσει την δυσαρέσκεια και την ενόχληση για το παρατεταμένο εορταστικό ωράριο που είχε ισχύσει στις γιορτές, χωρίς μάλιστα ο κόπος τους να έχει και το ανάλογο αντίκρισμα και έτσι η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου για την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού δεν έγινε αποδεκτή.