Σε μια ζεστή «οικογενειακή», όπως ανέφερε στον πρόλογό του ο Πρόεδρός μας Ανδρέας Μαζαράκης, εκδήλωση, με συμμετοχή πάνω από 100 μελών και φίλων του Συλλόγου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας η κοπή της Βασιλόπιτας για το 2018. Έγινε μια σύντομη ανασκόπηση της χρονιάς που έφυγε και αναφορά στους στόχους για την χρονιά που ήρθε, καθώς πλούσια και πολύπλευρη ήταν η δράση του Συλλόγου μας για το 2017, τόσο στο αθλητικό όσο και στο κοινωνικό πεδίο.
 
Πιο συγκεκριμένα ο Σύλλογος συμμετείχε τον Δεκέμβριο στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και πέτυχε προβάλλοντας εμπεριστατωμένη πρόταση να εξασφαλίσει ποσό που θα συγκεντρωθεί από τον Μαραθώνιο της Αθήνας στις 11-11-2018, να διατεθεί για κοινωφελή σκοπό στη πόλη της Πάτρας, στο Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο, ενισχύοντας εκτός της αθλητικής δράσης και το πεδίο της κοινωνικής δράσης. Εδώ αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι με παρόμοια πρόταση τον Δεκέμβριο του 2015 ο ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ εξασφάλισε το ποσό των 4.675€ που αποδόθηκαν στο Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο ατόμων με νοητική υστέρηση «Η Μέριμνα» τον Οκτώβριο του 2017 καθώς επίσης εκκρεμεί προς απόδοση εντός του έτους η πρόταση του Συλλόγου που έγινε το 2016 για την «Κιβωτό της Αγάπης».

Μεγάλη όμως απήχηση είχε το μέρος των βραβεύσεων καθώς για φέτος ο Σύλλογος βράβευσε τον Φάνη Ξάνθη με πολυετή παρουσία σε αναρίθμητους αγώνες, πάντα με ευγένεια και χαμηλούς τόνους ήταν και είναι μέχρι σήμερα η ήρεμη δύναμη του Συλλόγου που προβάλει με τον καλύτερο τρόπο το «ευ αγωνίζεσθε» δίνοντας το λαμπρό παράδειγμα για τους νεότερους και τον Δημοσθένη Μισιχρόνη που αν και ηλικιακά νέος είναι από τα πρώτα μέλη του Συλλόγου που με τον ενθουσιασμό του και την αγάπη του για το τρέξιμο μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του, σε νέους δρομείς ώστε να γνωρίσουν και να ενταχτούν στο δρομικό κίνημα εκπροσωπώντας αδιάκοπα το Σύλλογό μας επάξια σε πολλούς αγώνες, κυρίως Μαραθώνιους, πανελλαδικά με επιτυχία και αξιοθαύμαστες επιδόσεις.
Για την ιστορία της εκδήλωσης, τυχερός της ημέρας που βρήκε το φλουρί που είχε συμβολικά μια δωροεπιταγή από τα INTERSPORT ήταν ο Κώστας Γιαννακόπουλος. Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί πως την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πατρών, ο Σύμβουλος του Δημάρχου Πατρών σε θέματα Αθλητισμού κ. Τάκης Πετρόπουλος και εκπρόσωποι των δρομικών Συλλόγων μαζικού αθλητισμού της Πάτρας «Η ΖΕΥΞΗ», « Ο ΦΑΕΘΩΝ» και «Σ.Δ.Υ.Π», δίνοντας το στίγμα για μια νέα χρονιά γεμάτη υγεία με πολλά χιλιόμετρα…