Στις 30 Σεπτεμβρίου 1964 γεννήθηκε ένα μωρό στην Τσιττά ντι Καστέλλο, στην Ούμπρια της Ιταλίας.

Κορή της ζωγράφου Μπρουνέλα Μπριγκάντι και του ιδιοκτήτη εταιρείας φορτηγών Πασκάλ Μπελούτσι. Η Μόνικα Μπελούτσι έκανε αισθητή την παρουσία της από την εφηβική ηλικία, όταν στα 16 της έκανε τις πρώτες φωτογραφίσεις ως μοντέλο.

Γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο της Περούτζια, θέλοντας να γίνει δικηγόρος. Όταν οι προτάσεις άρχισαν να πέφτουν «βροχή», εγκατέλειψε τις σπουδές της και αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με το μόντελινγκ και την ηθοποιία. Η ταινία Μαλένα απογείωσε την καριέρα της, καθιστώντας την αντικείμενο του πόθου για εκατ. άνδρες σε όλο τον πλανήτη.

Έκανε δύο γάμους. Ο πρώτος ήταν με τον φωτογράφο μόδας Κλαούντιο Κάρλος Μπάσο, το 1994. Ακολούθησε ο έγγαμος βίος με τον ηθοποιό Βενσάν Κασέλ. Μαζί έπαιξαν σε διάφορες ταινίες (Συμμορία: Ντόμπερμαν, Μη αναστρέψιμος).

Είναι μητέρα δύο παιδιών: Ντέβα (2004) και Λεονί (2010). Το 2015, στα 51 της, έσπασε τα ταμπού και έγινε «κορίτσι του Bond», στην ταινία Spectre. Μέχρι και σήμερα θεωρείται μια από τις πιο όμορφες ηθοποιούς που πέρασαν από τη «μεγάλη οθόνη».


MONICA BELLUCCI - Life From 1 To 53 Years Old