Πλήθος κόσμου βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στα εγκαίνια της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών "Κωστής Παλαμάς", στο νεοκλασικό κτίριο όπου γεννήθηκε ο μεγάλος ποιητής, στην οδό Κορίνθου.

Το κτίριο που θα στεγάσει την Στέγη Γραμμάτων γέμισε από κόσμο και επισήμους που θέλησαν να παρακολουθήσουν από κοντά την εκδήλωση αυτή που αποτελεί ένα εφαλτήριο για ένα πολιτιστικό φορέα που έχει ως σκοπό του μέσα από την μορφή του Κωστή Παλαμά να δώσει μία άλλη κατεύθυνση στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλη μας.

Στην εκδήλωση επίτιμος καλεσμένος ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αλλά και δεκάδες επίσημοι της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη φορέων και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, όπως και της εκκλησίας.

Ο Θανάσης Στεφανόπουλος, ο άνθρωπος που με δική του πρωτοβουλία και δικά του έξοδα έκανε το νεοκλασικό κτίριο που γεννήθηκε ο Κωστής Παλαμάς, στέγη και μουσείο, γλιτώνοντάς το από την φθορά και τον χρόνο, στην ομιλία του αναφέρθηκε στο όραμα που είχε, αλλά και στους λόγους που το υλοποίησε. 


Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μίλησε για το σημαντικό έργο του μεγάλου ποιητή που επηρέασε τα πολιτιστικά δρώμενα της εποχής του, αλλά και των δεκαετιών που ακολούθησαν, ενώ τόνισε τον ρόλο που μπορεί να έχει η Πάτρα στον πολιτισμό και στα γράμματα. 

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μαζί με τους υπόλοιπους καλεσμένους, ξεναγήθηκαν στους χώρους του μουσείου του Κώστα Παλαμά.

Σημειώνουμε ότι από την στιγμή που έγιναν τα εγκαίνια της Στέγης Γραμμάτων, το μουσείο θα λειτουργεί κανονικά, ενώ οι εκδηλώσεις για τα 159 χρόνια από την στιγμή της γέννησης του μεγάλου ποιητή (γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου του 1859) θα ολοκληρωθούν την Κυριακή στις 14 του μήνα. 

Δείτε φωτογραφίες του patrasevents.gr.