Εικόνες που τρομάζουν εκτυλίχθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο Λέπρεο του δήμου Ζαχάρως. Βράχοι από την πλαγιά πάνω από το χωριό κατρακύλησαν και έπεσαν πάνω σε σπίτι. Η μεγάλη κατολίσθηση συνέβη περίπου στις δέκα το πρωί.

Οι βράχοι διέλυσαν τη στέγη και κατέληξαν μέσα στα δωμάτια. Ήταν ευτύχημα πως οι ιδιοκτήτες του σπιτιού λίγες ημέρες πριν είχαν αναχωρήσει για την Αθήνα και δεν βρίσκονταν μέσα σε αυτό.

Ευτύχημα ήταν και το ότι εκείνη την ώρα δεν περνούσε κανένας από τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί προς τη Ν. Φιγαλεία και την Ε.Ο. Πύργου - Κυπαρισσίας.

Οι βράχοι έκλεισαν μαζί με όγκους χώματος και το δρόμο στο χωριό και με τη συνδρομή των μηχανημάτων του δήμου έγινε η διάνοιξη.

Στο σημείο βρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μητρόπουλος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Δυναμική Πρωτοβουλία" Πανταζής Χρονόπουλος και άλλοι φορείς προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Ο εφιάλτης των καταπτώσεων πάνω από το Λέπρεο ξυπνά και πάλι, καθώς πολλές φορές στο παρελθόν είχαν αντιμετωπιστεί παρόμοια προβλήματα.

Σήμερα όμως λίγο έλειψε να θρηνήσουμε θύματα και από θαύμα δεν συνέβη αυτό.

Πηγή και φωτογραφίες: ilialive