Χαμός νωρίς το βράδυ της Παρασκευής στο νέο λιμάνι της Πάτρας, με τους μετανάστες να κάνουν ομαδικές εξορμήσεις για να μπουν στην λιμενική ζώνη και μεγάλη ομάδα από αυτούς να έχει κρυφτεί σε φορτηγά που ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν στα πλοία που θα έφευγαν για την Ιταλία.

Στο σημείο παραλίγο να γίνει σύρραξη, αφού οι μετανάστες δεν έφευγαν με τους οδηγούς να προσπαθούν να τους βγάλουν από τα οχήματά τους. Στο μεταξύ μαζί με τους οδηγούς βρίσκονται και δυνάμεις του λιμενικού που συμβάλλουν και αυτές στην απομάκρυνση των μεταναστών που φέρονται όμως αποφασισμένοι να ταξιδέψουν.

Να σημειωθεί ότι το περιστατικό ξεκίνησε καθώς δεκάδες φορτηγά περίμεναν το απόγευμα της Παρασκευής να λήξει η απεργία των ναυτικών και να επιβιβαστούν στα πλοία που θα αναχωρούσαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Το γεγονός αυτό, όμως, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν δεκάδες μετανάστες που διαμένουν στα ερείπια - εργοστάσια της Ακτής Δυμαίων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση. Η ατμόσφαιρα στο νέο λιμάνι παραμένει «ηλεκτρισμένη» και το βράδυ αναμένεται, μέχρι να αναχωρήσουν τα πλοία για την Ιταλία, ιδιαίτερα δύσκολο.