Μπορεί τα τελευταία χρόνια η παραλία της Καλόγριας να "βουλιάζει" από τον κόσμο, ειδικότερα τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, όμως αρκετοί Πατρινοί δεν έχουν σταματήσει να πηγαίνουν σε αυτό το υπέροχο μέρος εδώ και δεκαετίες.

Για παράδειγμα την δεκαετία του 1980 η Καλόγρια είχε αρκετό κόσμο και είναι χαρακτηριστικό ότι ορισμένα από τα ξενοδοχεία που υπάρχουν τώρα είχαν δημιουργηθεί από τότε.

Αρκετοί, μάλιστα, δεν σταματούσαν να πηγαίνουν στην παραλία αυτή, ξέροντας ότι εκεί θα βρουν ζεστά νερά, ενώ οι αμμόλοφοι και η τεράστια αμμουδιά που υπήρχε ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για μικρούς και μεγάλους.

Απόδειξη για όλα τα παραπάνω είναι το βίντεο που ανέβασε ο χρήστης Videos By Phoebe από το καλοκαίρι του 1986. Στο βίντεο που έχει βιντεοσκοπηθεί από υπάλληλο της αμερικάνικης βάσης του Αράξου, φαίνεται ότι υπήρχε από τότε κόσμος που αγαπούσε την Καλόγρια.

Βέβαια, όπως βλέπει κανείς από τις λήψεις κοντά στον αμμόλοφο της παραλίας, η Καλόγρια εκείνη την εποχή δεν ήταν καθόλου οργανωμένη, δεν υπήρχε ίχνος ξαπλώστρας και ομπρέλας, φυσικά ούτε λόγος για καντίνα, όμως είχε μία πρωτόγονη ομορφιά, ένα φυσικό τοπίο που χάνεται μέσα στο φακό.

Υ.Γ. Το Γιαννισκάρι, η απομονωμένη παραλία δίπλα από την Καλόγρια, δεν είχε καν «ανακαλυφθεί».


Kologria Beach 1986